Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

Geplaatst op woensdag 29 november 2023

Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling): “Met het wijzigen van de bestemming van wonen naar maatschappelijk kunnen we voorzien in de behoefte van dagbesteding en maatschappelijk wonen.”

Vorig jaar stond het college de dagbesteding ‘De Heihoeve’ aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel al toe. Daar wordt dagbesteding geboden aan ongeveer tien cliënten met dementie uit de regio van de gemeente Maashorst. Het plan bestaat om straks ook 24-uurs zorgwonen aan te bieden voor de gasten van de dagbesteding in een later stadium van hun aandoening. Daarvoor is uitbreiding van de bebouwing nodig.

Het college gaat onder voorwaarden akkoord met de plannen. Zo moet bijvoorbeeld de nieuwe bebouwing landschappelijk goed worden ingepast. Verder moet parkeren op het eigen terrein worden geregeld. Wethouder Franko van Lankvelt: “Het initiatief voorziet in een maatschappelijke behoefte van zorg en wonen. Daar werken we dan ook graag aan mee.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan wordt te zijner tijd vastgesteld door de gemeenteraad.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?