Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

Geplaatst op woensdag 29 november 2023

Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling): “Met het wijzigen van de bestemming van wonen naar maatschappelijk kunnen we voorzien in de behoefte van dagbesteding en maatschappelijk wonen.”

Vorig jaar stond het college de dagbesteding ‘De Heihoeve’ aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel al toe. Daar wordt dagbesteding geboden aan ongeveer tien cliënten met dementie uit de regio van de gemeente Maashorst. Het plan bestaat om straks ook 24-uurs zorgwonen aan te bieden voor de gasten van de dagbesteding in een later stadium van hun aandoening. Daarvoor is uitbreiding van de bebouwing nodig.

Het college gaat onder voorwaarden akkoord met de plannen. Zo moet bijvoorbeeld de nieuwe bebouwing landschappelijk goed worden ingepast. Verder moet parkeren op het eigen terrein worden geregeld. Wethouder Franko van Lankvelt: “Het initiatief voorziet in een maatschappelijke behoefte van zorg en wonen. Daar werken we dan ook graag aan mee.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan wordt te zijner tijd vastgesteld door de gemeenteraad.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.