We kunnen je helpen met rondkomen: Belasting kwijtschelden

Geplaatst op woensdag 14 februari 2024

In Maashorst hebben we allemaal regelingen om jou te helpen met rond te komen als je niet zo veel te besteden hebt. Meer mensen vinden het in deze tijden lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom kun je bij de gemeente terecht voor regelingen die je hierbij helpen. Hieronder vertellen we je graag meer over één van de regelingen.

Moeite met het betalen van de belastingen BSOB

De gemeentelijke belastingen betaal je via de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Kun je de gemeentelijke belastingen niet of niet op tijd betalen? Vraag dan om kwijtschelding of een betalingsregeling bij de BSOB. Je kunt kwijtschelding krijgen als je inkomen op of rond bijstandsniveau zit en je geen of weinig spaargeld of bezit hebt. Je kunt bij de BSOB ook vragen om een betalingsregeling. Dat betekent dat je de belasting niet in één keer hoeft te betalen.

Op www.gemeentemaashorst.nl/inwoners/belasting vind je hier informatie over. We verwijzen je daar door naar de site van BSOB waar alles duidelijk staat uitgelegd.

Neem contact met ons op

Wil je nog meer weten over deze regeling? Of heb je hulp nodig bij andere kosten? Neem contact op met ons team ‘Toegang Sociaal Domein’. Mail ons via info@gemeentemaashorst.nl. Of bel: 0413 – 281911. Twijfel je of je gebruik kunt maken van onze regelingen? Neem dan zeker ook contact op. We kijken graag met je mee.

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?