We kunnen je helpen met rondkomen: Bijzondere bijstand

Geplaatst op woensdag 6 maart 2024

In Maashorst hebben we allemaal regelingen om jou te helpen met rond te komen als je niet zo veel te besteden hebt. Meer mensen vinden het in deze tijden lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom kun je bij de gemeente terecht voor regelingen die je hierbij helpen. Hieronder vertellen we je graag meer over één van de regelingen.

Bijzondere bijstand voor kosten die je echt moet

maken Heb je een inkomen op bijstandsniveau of net daarboven? Dan is het moeilijk om extra kosten te betalen. De bijzondere bijstand is bedoeld voor bijzondere kosten die je echt moet maken. Voorbeelden zijn:

• reiskosten voor ziekenhuisbezoek aan je partner
  • kosten voor bewindvoering
  • warme maaltijdvoorziening als je zelf even niet kunt koken

Op www.gemeentemaashorst.nl/bijzonderebijstand vind je meer informatie over deze regeling. Ook vind je er een aanvraagformulier.

Neem contact met ons op

Wil je nog meer weten over deze regeling? Of heb je hulp nodig bij andere kosten? Neem contact op met ons team ‘Toegang Sociaal Domein’. Mail ons via info@gemeentemaashorst.nl. Of bel: 0413 – 281911. Twijfel je of je gebruik kunt maken van onze regelingen? Neem dan zeker ook contact op. We kijken graag met je mee.

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?