Burgerlid

Gemeenteraadsleden moeten besluiten nemen over veel verschillende onderwerpen. Zij krijgen hierbij hulp van burgerleden. Wat doen zij en wie zijn deze leden?

Wat doet een burgerlid?

Gemeenteraadsleden moeten veel te weten komen over verschillende onderwerpen. Zij doen dat in twee aparte commissies. Hier bereiden zij onderwerpen voor waarover de raad in de raadsvergaderingen een besluit neemt. In die commissies sluiten ook burgerleden aan.

Burgerleden zijn lid van een politieke partij. Ze zitten niet in de gemeenteraad, maar denken wel graag mee over bepaalde onderwerpen. In de commissies kunnen ze meepraten, hun kennis delen en met ideeën komen. Raadsleden krijgen zo een goed beeld van een bepaald onderwerp. Daardoor kunnen ze plannen en voorstellen aanscherpen en verbeteren.

Wie zijn onze burgerleden?

Ben je nieuwsgierig naar wie onze burgerleden zijn? Ga naar maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl voor een compleet overzicht (Deze link gaat naar een andere website)!

Tip

Duizelt je hoofd van alle begrippen die je net hebt gelezen? Check dan even de pagina over de commissies of lees eerst onze pagina over de vergadercyclus.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?