Proef mobiele milieustraat

Maashorst start proef met ophalen klein recyclebaar afval

De milieustraat komt naar je toe!

Maashorst is in juni gestart met een mobiele milieustraat. We zetten in Maashorst goede stappen in het scheiden van afval. Toch komen bij het restafval nog veel spullen terecht die eigenlijk op de milieustraat thuishoren. Vaak waardevolle materialen die goed hergebruikt kunnen worden. Gebleken is dat dat mensen het niet altijd praktisch vinden om met kleine hoeveelheden afval naar de milieustraat te gaan. We starten een proef met een mobiele milieustraat. Daarmee breiden we onze dienstverlening uit en helpen we inwoners bij het gescheiden aanbieden van afval. Makkelijk, toegankelijk en in de buurt.

Hoe werkt de mobiele milieustraat?

De mobiele milieustraat staat steeds voor twee uur op een plek in de dorpen. Daar kunnen inwoners per keer maximaal een grote boodschappentas vol met recyclebaar afval en klein chemisch afval inleveren. Asbest, restafval en tuinafval neemt de mobiele milieustraat niet in. En grotere hoeveelheden afval of grotere spullen moeten sowieso nog steeds naar de milieustraat in Uden worden gebracht.

Paar uur per plek

De proef start in juni, met een vervolg in september en december. De inzameldagen vinden doordeweeks plaats. Zaterdags lukt niet vanwege personeelstekort in de afvalbranche. Het gebruik van de mobiele milieustraat is gratis. Grotere hoeveelheden afval of grotere spullen moeten naar de milieustraat in Uden.

Wat kun je inleveren bij de mobiele milieustraat?

Batterijen en kleine accu's Groot glas en vlakglas Metalen
Klein chemisch afval Hout Puin
Kleine elektrische apparaten Harde kunststoffen Piepschuim (verpakking, schoon)
Frituurvet Lampen

Wat kun je niet inleveren?

Asbest
Afval dat aan huis of in de wijk wordt ingezameld, zoals restafval, GFT+E, verpakkingsafval PBD, GFT+E, papier of karton, luiers, verpakkingsglas, textiel)

Waar en wanneer komt de mobiele milieustraat?

De eerste dag, 11 juni, was een succes. Ruim 100 inwoners kwamen met een grote of kleine boodschappentas vol met kapotte of oude spullen naar de mobiele milieustraat. Dit aantal komt overeen met het aantal mensen dat op een gewone doordeweekse dag de vaste Milieustraat bezoekt.

Dinsdag 11 juni 2024 8.00 tot 10.00 uur Schaijk, Europaplein bij AH
11.00 - 13.00 uur Reek, Monseigneur Suijsstraat, parkeerplaats Voetbalvereniging
14.00 - 16.00 uur Uden, Sesterlaan, parkeerplaats Plus
Dinsdag 25 juni 2024 8.00 tot 10.00 uur Zeeland, Kerkstraat, naast Jumbo
11.00 - 13.00 uur Odiliapeel, parkeerplaats Oude Dijk
14.00 - 16.00 uur Uden, parkeerplaats winkelcentrum Drossaard
Donderdag 4 juli 2024 8.00 tot 10.00 uur Volkel, Schakelplein
11.00 - 13.00 uur Uden, parkeerplaats Bloesemplein

De exacte data en tijden voor september en december volgen na de zomer. Na december bekijken we of deze dienstverlening inwoners heeft geholpen bij het scheiden van afval.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?