Gehandicaptenparkeerkaart

Heeft u een langdurige (=meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter overbruggen? En heeft u een geldig rijbewijs? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder. Kunt u minder dan 100 meter overbruggen en bent u daarnaast van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als passagier.

Er zijn verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten: 

Een gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

Let op!Let op! Een aantal digitale formulieren voor bedrijven en organisaties werken op dit moment niet. Heeft u vragen? Neem contact op via info@gemeentemaashorst.nl.

Aanvragen

Voor een (nieuwe) aanvraag is meestal een medisch onderzoek nodig. In verband met de Corona maatregelen kunnen deze op dit moment niet plaats vinden. Wilt u een aanvraag doen en is er medisch onderzoek nodig? Dan plannen wij dit zo snel mogelijk in wanneer dit op een veilige manier kan.

Maak voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart een afspraak. Zodra het digitale aanvraagformulier beschikbaar is, vindt u die op deze pagina.

Kosten

Een gehandicaptenparkeerkaart kost € 129 (tarief 2021). Als de aanvraag digitaal wordt gedaan, dan is het € 116 (tarief 2021). U betaalt dit bedrag voor het afhandelen van uw aanvraag, het aanmaken en registreren van de parkeerkaart én het (medisch) onderzoek door de gemeente. Let op: deze kosten moet u altijd betalen als u een kaart aanvraagt. Stel dat uw aanvraag wordt afgewezen, dan krijgt u dit bedrag niet terug.

Verlenging of vervanging gehandicaptenparkeerkaart

Is uw gehandicaptenparkeerkaart bijna verlopen? Of is de kaart kwijt of gestolen? Dan kun u een nieuwe aanvraag indienen. De kosten hiervan zijn hetzelfde als bij een eerste aanvraag. Wordt uw verlenging of vervanging goedgekeurd? Dan wordt uw gehandicaptenparkeerkaart ongeveer 2 weken voor de verloopdatum van uw oude kaart vervangen.

Waar kunt u met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?

U kunt in de gemeente Maashorst met een gehandicaptenparkeerkaart overal vrij parkeren. Uitzondering is de parkeergarage Promenade. Hier moet u ook met een gehandicaptenparkeerkaart betalen bij het inrijden van de parkeergarage.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?