Gehandicaptenparkeerkaart

Heeft u een langdurige (= meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt overbruggen? En heeft u een geldig rijbewijs? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder. Kunt u minder dan 100 meter overbruggen en bent u daarnaast van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als passagier.

Er zijn verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten: 

Een gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

Aanvragen

Voor een (nieuwe) aanvraag is meestal een medisch onderzoek nodig. Wilt u een aanvraag doen en is er medisch onderzoek nodig? Dan plannen wij dit zo snel mogelijk in.

Maak voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart een afspraak (Deze link gaat naar een andere website). Zodra het digitale aanvraagformulier beschikbaar is, vindt u die op deze pagina.

Let op!

Digitaal aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart kan op dit moment niet. U kunt uw aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart indienen en betalen aan de balie van het gemeentehuis. Vanwege dit probleem is tijdelijk voor iedereen het lagere tarief (€ 120,00) van toepassing.

Meenemen

Kosten

Een gehandicaptenparkeerkaart kost € 134,00. Als de aanvraag digitaal wordt gedaan kost het € 120,00.

U betaalt dit bedrag voor het afhandelen van uw aanvraag, het aanmaken en registreren van de parkeerkaart én het (medisch) onderzoek door de gemeente. Let op: deze kosten moet u altijd betalen als u een kaart aanvraagt. Stel dat uw aanvraag wordt afgewezen, dan krijgt u dit bedrag niet terug.

Fotoformulier

Als we vaststellen dat u in aanmerking komt voor een Gehandicaptenparkeerkaart, hebben we een recente pasfoto van u nodig. Deze foto wordt op de Gehandicaptenparkeerkaart geplaatst. De pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden. U kunt ons de pasfoto sturen via het fotoformulier. (PDF, 41.0 kB) Dit formulier kunt u opsturen of afgeven bij de receptie. Als de Gehandicaptenparkeerkaart niet wordt toegekend, sturen we de pasfoto weer naar u terug.

Verlenging of vervanging gehandicaptenparkeerkaart

Is uw gehandicaptenparkeerkaart bijna verlopen? Of is de kaart kwijt of gestolen? Dan kun u een nieuwe aanvraag indienen. De kosten hiervan zijn hetzelfde als bij een eerste aanvraag. Wordt uw verlenging of vervanging goedgekeurd? Dan wordt uw gehandicaptenparkeerkaart ongeveer 2 weken voor de verloopdatum van uw oude kaart vervangen.

Waar kunt u met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?

U kunt in de gemeente Maashorst met een gehandicaptenparkeerkaart overal vrij parkeren. Uitzondering is de parkeergarage Promenade. Hier moet u ook met een gehandicaptenparkeerkaart betalen bij het inrijden van de parkeergarage.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?