Gehandicaptenparkeerkaart

Heb je een langdurige (= meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor je met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt overbruggen? En heb je een geldig rijbewijs? Dan kun je in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder. Kun je minder dan 100 meter overbruggen en ben je daarnaast van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? Dan kun je in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als passagier.

Er zijn verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten:

Een gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

Aanvragen

Voor een (nieuwe) aanvraag is meestal een medisch onderzoek nodig. Wil je een aanvraag doen en is er medisch onderzoek nodig? Dan plannen wij dit zo snel mogelijk in.

Maak voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart een afspraak (Deze link gaat naar een andere website). Zodra het digitale aanvraagformulier beschikbaar is, vind je die op deze pagina.

Let op

Digitaal aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart kan op dit moment niet. Je kunt jouw aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart indienen en betalen aan de balie van het gemeentehuis. Vanwege dit probleem is tijdelijk voor iedereen het lagere tarief (€ 125,00) van toepassing.

Meenemen

Kosten

Een gehandicaptenparkeerkaart kost € 140,00. Als je de aanvraag digitaal doet, kost het € 125,00.

Je betaalt dit bedrag voor het afhandelen van jouw aanvraag, het aanmaken en registreren van de parkeerkaart én het (medisch) onderzoek door de gemeente. Let op: deze kosten moet je altijd betalen als je een kaart aanvraagt. Stel dat jouw aanvraag wordt afgewezen, dan krijg je het geld niet terug.

Fotoformulier

Als we vaststellen dat je in aanmerking komt voor een Gehandicaptenparkeerkaart, hebben we een recente pasfoto van jou nodig. Deze foto wordt op de Gehandicaptenparkeerkaart geplaatst. De pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Je kunt ons de pasfoto sturen via het fotoformulier. (PDF, 41.0 kB) Dit formulier kun je opsturen of afgeven bij de receptie. Als de Gehandicaptenparkeerkaart niet wordt toegekend, sturen we de pasfoto weer naar jou terug.

Verlenging of vervanging gehandicaptenparkeerkaart

Is jouw gehandicaptenparkeerkaart bijna verlopen? Of is de kaart kwijt of gestolen? Dan kun je een nieuwe aanvraag indienen. De kosten hiervan zijn hetzelfde als bij een eerste aanvraag. Wordt jouw verlenging of vervanging goedgekeurd? Dan wordt jouw gehandicaptenparkeerkaart ongeveer 2 weken voor de verloopdatum van jouw oude kaart vervangen.

Waar kun je met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?

Je kunt in de gemeente Maashorst met een gehandicaptenparkeerkaart overal vrij parkeren. Uitzondering is de parkeergarage Promenade. Hier moet je ook met een gehandicaptenparkeerkaart betalen bij het inrijden van de parkeergarage.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?