Proef met kabelgoten

Sommige inwoners kunnen niet op eigen terrein parkeren en een elektrische auto opladen. Het is niet toegestaan om een laadkabel op het trottoir te leggen. Daar kunnen onveilige situaties door ontstaan. Daarom is deze proef met kabelgoottegels er. Met een kabelgoottegel kun je op eigen terrein een laadpunt aanbrengen en de auto voor het huis opladen, zonder de auto op eigen terrein te parkeren en zonder een laadkabel op de stoep te leggen.

Kabelgoottegel

Een kabelgoottegel is een stoeptegel met een inkeping. In die inkeping past een laadkabel. Daardoor ligt een laadkabel in de stoep in plaats van op de stoep. Zo kun je met een eigen laadpunt aan huis je elektrische auto opladen zonder dat je op eigen terrein parkeert. Omdat de laadkabel in de kabelgoottegel ligt hebben buurtbewoners geen last van een kabel die op het trottoir ligt. Zo ontstaan er geen onveilige situaties terwijl de auto aan het opladen is.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de proef kabelgoottegels, ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart of je wekt duurzame elektriciteit op (bijvoorbeeld met zonnepanelen). Daarnaast gelden onder andere de volgende voorwaarden:

Voor de aanvraag is een foto of tekening nodig waarop duidelijk is aangegeven waar de tegels moeten komen.

Gebruiksregels kabelgoottegels

Aan het gebruiken van de kabelgoottegels zitten bepaalde regels vast. Zo zorgen we ervoor dat de kabelgoottegels op de juiste manier veilig gebruikt worden. Meer informatie over die regels krijg je na goedkeuring van de aanvraag.

Aanmelden voor proef

Je kunt je via dit aanmeldformulier (, 61.4 kB) tot 1 juni 2024 aanmelden. Stuur het aanvraagformulier naar info@gemeentemaashorst.nl waarna wij je aanvraag beoordelen. Wij nemen binnen 10 werkdagen na de aanvraag contact op.

Evaluatie van de proefperiode

Na de proefperiode wordt geëvalueerd wat de bevindingen zijn met de kabelgootjes.

Informatie over laadpalen eigen terrein

Hier vind je informatie over het aanschaffen van een oplaadpunt op jouw eigen terrein: Laadpaal voor thuis installeren: hier moet je op letten | ANWB (Deze link gaat naar een andere website).

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?