Geen spoedaanvragen mogelijk 24 en 25 augustus

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022

Om aan de hoogste eisen van gegevensbeveiliging te voldoen kan de chip op het paspoort en Nederlandse identiteitskaart binnenkort uitsluitend via één protocol (PACE-protocol) worden uitgelezen.

Met ingang van 29 augustus 2022 zullen de Nederlandse identiteitskaart en overige paspoortmodellen alleen nog het PACE-protocol (Password Authenticated Connection Establishment) ondersteunen om gegevens in de chip uit te lezen. Voor deze invoering is de leverancier genoodzaakt om de productie van spoedleveringen tijdelijk te onderbreken. Het is voor woensdag 24 en donderdag 25 augustus niet mogelijk om afspraken te maken voor spoedaanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten.

Lees er meer over op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (rvig.nl).

Meer nieuws

 • Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

  12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

 • Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

  10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

 • Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

  10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

 • Let op voor blauwalg!

  8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?