Sfeeraankleding en hanging baskets voor alle centrumgebieden

Geplaatst op vrijdag 14 juli 2023

De gemeente Maashorst gaat sfeeraankleding subsidiëren voor alle centrumgebieden in de gemeente en hier ook hanging baskets financieren en plaatsen. Hiermee maakt de gemeente de centrumgebieden groener en aantrekkelijker en ondersteunt en faciliteert ze het lokale MKB. De gemeente maakt voor de hanging baskets, bloembakken met planten gevestigd aan lantaarnpalen, een bedrag van jaarlijks €21.000 vrij voor de bekostiging. Voor de sfeeraankleding is in de begroting een structureel budget van €20.000 beschikbaar.

Het huidige beleid voor zowel de sfeeraankleding, waaronder feestverlichting en banieren, als de hanging baskets was niet gelijk voor de zes kernen. Voor het centrum van Uden financiert de gemeente de sfeeraankleding door middel van een subsidieregeling. De uitvoering ervan ligt bij de stichting Uden Centrummanagement (UCM). In de andere vijf kernen financieren de ondernemersverenigingen de sfeeraankleding. Voor de hanging baskets gebeurde dit door ondernemersverenigingen, deels door de gemeente en in een deel waren er nog geen hanging baskets.

Ondersteunen bedrijfsleven

Wethouder Gijs van Heeswijk “We trekken met dit besluit het beleid nu gelijk, zorgen voor een meer eenduidige uitstraling en maken hiermee de centrumgebieden in onze kernen nog aantrekkelijker en groener voor onze inwoners en bezoekers. Ook ondersteunen we hiermee het lokale bedrijfsleven door hen te ontlasten van financiële verplichtingen. Door als gemeente deze kosten op ons te nemen, blijft bij de ondernemersverenigingen meer geld beschikbaar voor andere activiteiten.”

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.