Afronding bouw appartementen Runstraat Schaijk

Geplaatst op vrijdag 22 september 2023

Tot voor kort werd de laatste hand gelegd aan het appartementencomplex op de hoek van de Runstraat en Netjeshof in Schaijk. Bij afrondende werkzaamheden is een ondergrondse tank aangetroffen met daarin wat vloeistof, waarschijnlijk van een tankstation dat hier ooit heeft gezeten. De gemeente onderzoekt wat er precies aan de hand is.

In het belang van onze inwoners hebben we gezocht naar een mogelijkheid om de oplevering van het appartementencomplex (gepland voor volgende week) te kunnen laten plaatsvinden, uiteraard met aandacht voor de gezondheid van iedereen. Daarom gaat Strukton (een gespecialiseerd bedrijf met veel kennis en ervaring met dit type werk) komende maandag of dinsdag de plek waar de leidingen moeten komen, afgraven en de grond afvoeren als die vervuild mocht zijn (wat dus niet zeker is).

Gelijktijdig gaat de gemeente uitzoeken wat hier precies in de grond ligt, en wat mogelijke vervolgstappen zijn. Bewoners en andere belanghebbenden zijn geïnformeerd met een brief. Ook hebben we een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden gemaakt. Beide documenten lees je hieronder.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?