Boomfeestdag in Maashorst

Geplaatst op woensdag 22 november 2023

Ruim 400 basisschoolkinderen doen dit jaar in Maashorst mee met de boomfeestdag met het thema ‘Opgroeien met bomen’. Vandaag, woensdag 22 november, gaan de kinderen van de groepen 7 en 8 op maar liefst acht locaties actief aan de slag om bomen en struiken te planten.

Aan de Nieuwveldsestraat in Zeeland opent wethouder Jeroen van den Heuvel om 10.30 uur de lokale Boomfeestdag officieel samen met 90 kinderen van OBS de Wizzert. Samen gaan ze kleine bosjes, singels en hagen aanplanten. En dat gebeurt dus vervolgens op meer plekken in het buitengebied. De boodschap die de kinderen meekrijgen is dat groen aankleden van het buitengebied goed is voor de biodiversiteit, en dus belangrijk voor ons allemaal. Een thema dat door het vergroenen van de schoolpleinen in Maashorst ook ander de aandacht van de leerlingen wordt gebracht.

Binnen de gemeente Maashorst is vanaf de start van de boomfeestdag in 1957 elk jaar meegedaan en zijn ook scholen uitgenodigd om hier actief aan mee te doen. Naast de aandacht voor groen op het schoolplein is het voor de kinderen ook van belang dat ze zelf bomen aanplanten. Het Jaarthema ‘Opgroeien met Bomen’ geeft dat ook al aan. Veel inwoners hebben in het verleden ook meegedaan aan de boomfeestdag en weten vaak nog precies de plek waar ze vroeger als kind hun boom hebben geplant.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.