Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Woensdag 29 november staat de Klein Chemisch Afval-wagen weer in Schaijk 

Geplaatst op donderdag 23 november 2023

Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor huishoudelijk afval waar schadelijke stoffen inzitten. Van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. KCA kun je inleveren bij de milieustraat. Voor de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland is dat tot 1 januari 2024 nog het Duurzaamheidsplein in Oss. Inwoners van Odiliapeel, Uden en Volkel leveren KCA in bij de milieustraat in Uden.    

Wat?

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland hun klein chemisch afval dichterbij kunnen inleveren, wordt dit jaar op een aantal momenten een KCA-wagen ingezet. Aan het einde van het jaar kijken we of een dergelijk inleverpunt voorziet in een behoefte en ook in 2024 wordt ingezet. Het gaat alleen om het inleveren van KCA, niet om elektrische apparaten, frituurvet en dergelijke. Twijfel of iets chemisch afval is? Zoek het op in de afvalscheidingswijzer (Deze link gaat naar een andere website) van Milieucentraal. 

Wanneer en waar? 

De KCA-wagen van Renewi staat bij Dorpshuis De Phoenix (Pastoor van Winkelstraat 11) op woensdag 29 november van 13.00 – 18.00 uur. Het nadrukkelijke verzoek om het KCA persoonlijk te overhandigen en alleen tussen genoemde tijden. Het is gevaarlijk afval! Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het KCA niet van tevoren al op de locatie neergezet worden.  

Waar kan KCA nog meer heen? 

Spaarlampen en batterijen kun je ook kwijt in speciale bakken bij o.a. supermarkten en doe het zelf zaken. Oude medicijnen en gebruikte naalden kun je gratis inleveren bij de apotheek. 

Meer nieuws

 • Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

  23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

 • Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

  21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

 • Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

  20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

 • Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

  20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?