Klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes te gast bij Campus Uden

Geplaatst op dinsdag 9 januari 2024

Ons klimaat is aan het veranderen. Daar moeten we ons en ons landschap op aanpassen. Maar hoe kunnen we dat doen? Hoe zorgen we ervoor dat wij en ons landschap toekomstbestendig zijn? De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes helpt ons bij de discussie rondom deze vragen. Deze was te zien tijdens de Dutch Design Week en is tot en met 23 januari te zien op de Campus in Uden. We nodigen je uit om de installatie te komen bekijken en in gesprek te gaan over ons toekomstig klimaat en landschap.

De klimaatonderlegger is een ronde tafel met daarop tapijt. Het tapijt heeft verschillende hoogtes en structuren, die het hoogteverschil en water in ons landschap weergeven. Onder het tapijt ligt ledverlichting die met rode verlichting aangeeft waar kans op droogte ontstaat en met blauwe verlichting wateroverlast visualiseert. En als je goed kijkt, kun je het landschap van de Peel erin herkennen.

Bij de tafel zijn ook QR codes te vinden. Die QR codes leiden je naar een app. Met die app kun je de klimaatonderlegger scannen. Je ziet dan op een interactieve manier waar je je bevindt in de Peel en wat de verschillende scenario’s zijn voor ons klimaat in de toekomst.

De klimaatonderlegger van Illuminating Landscapes voorspelt niet de toekomst, maar helpt ons wel met het voeren van het gesprek over de toekomst. Daarom vind je de tafel juist op de Campus in Uden. Campus Uden is er voor en door jongeren en zij creëren een plek waar je altijd terecht kan, Voor die vraag. Voor die werkdag. Om te studeren. Om gewoon even binnen te wandelen. Elke dag tijd, met en voor de toekomst.

Kom jij de klimaatonderlegger bekijken? Je vindt de klimaatonderlegger tot en met 23 januari bij de Campus Uden, Udenseweg 2. Daarna verhuist de installatie naar de volgende locatie.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.