Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Barli behaalt keurmerk als sociale ondernemer

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2024

Barli in Uden werd onlangs gecertificeerd voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf ontving daarvoor het keurmerk: PSO-trede 2 (Prestatieladder Socialer Ondernemen).

Barli is een bouwbedrijf in Uden gespecialiseerd in de ontwikkeling van modulaire woningen, waarbij het zoveel mogelijk gebruik maakt van hout en herbruikbare materialen. Er werken ongeveer 170 medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Barli behaalde onlangs de tweede trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is een meetinstrument waarmee bedrijven kunnen laten zien in welke mate ze investeren in mensen uit kwetsbare groepen.

Mooi voorbeeld

Wethouder Gijs van Heeswijk van gemeente Maashorst kwam het bedrijf feliciteren met het behaalde certificaat. “Dit resultaat past helemaal bij de bedrijfsfilosofie van Barli”, aldus Van Heeswijk. “Zoals op hun website staat, zijn de mensen van Barli ‘aanpakkers met een missie’. Met deze certificering laten ze zien dat ze sociaal ondernemerschap serieus nemen en inderdaad de daad bij het woord voegen. Hiermee onderstrepen ze dat iedereen moet kunnen meedoen, ook de mensen die nét wat meer begeleiding nodig hebben of bijvoorbeeld een specifieke inrichting van hun werkplek. Wij zijn trots op bedrijven zoals Barli en hopen van harte dat nóg meer bedrijven in onze gemeente deze aanpak volgen!”

Voucher

Gemeente Maashorst wil zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Daarom verplicht de gemeente bijvoorbeeld haar opdrachtnemers om een deel van de opdrachtsom te besteden aan het bieden van werkgelegenheid aan mensen uit kwetsbare groepen. Met een PSO-certificaat toont een opdrachtnemer aan dat hij duurzaam voldoet aan deze eis. Om bedrijven te ondersteunen zo’n certificering te behalen, stelt Maashorst vouchers van 500 euro beschikbaar. Daarmee kunnen zij de deskundigheid inroepen van Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN.

Meer weten over een voucher ter ondersteuning van socialer ondernemen? Lees het nieuwsbericht hierover op onze website.

Meer nieuws

 • Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

  23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

 • Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

  21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

 • Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

  20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

 • Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

  20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?