Geslaagde open dag 'Ontdek Maashorst'!

Geplaatst op maandag 15 januari 2024

Wat een onvergetelijke zaterdag hebben we beleefd tijdens de open dag 'Ontdek Maashorst'! Met trots delen we dat deze dag een groot succes was, met meer dan 1600 bezoekers! Deze bijzondere dag kon alleen een succes zijn dankzij de aanwezigheid en betrokkenheid van jullie als inwoners/andere betrokkenen. Namens de gemeente willen we hier iedereen graag voor bedanken.

Van het volgen van rondleidingen tot het enthousiast deelnemen aan verschillende activiteiten. Zonder jullie nieuwsgierigheid en enthousiasme zou deze dag niet zo bijzonder zijn geweest. Ook de kinderen hebben zich goed vermaakt in de kinderhoek! Er zijn veel ambtskettingen geknutseld, en veel kinderen hebben zich laten schminken.

We hebben genoten van de vele positieve reacties die we hebben ontvangen. Jullie waardering en reacties betekenen veel voor ons. De rondleidingen zijn in de smaak gevallen, en het doet ons goed dat inwoners een levendig beeld hebben gekregen van ons gemeentehuis. Verschillende teams hebben met plezier presentaties verzorgd, waardoor inwoners een kijkje konden nemen in de diversiteit binnen onze gemeente.

Komende woensdag 17 januari maken we de winnaars bekend van de diverse prijzen die je kon winnen op de open dag. Houd hiervoor de website en onze socialmediakanalen in de gaten!

Nogmaals, aan iedereen die heeft bijgedragen aan de levendigheid van deze dag, bedankt! Samen hebben we een mooie dag beleefd!

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.