Zo voorkom je vastvriezen van afval in je container

Geplaatst op dinsdag 16 januari 2024

Het winterweer is echt begonnen, dat hebben we deze week goed gemerkt! Door de lage temperatuur buiten kan het afval in je afvalcontainer of de deksel vastvriezen, waardoor de containers niet (goed) geleegd kunnen worden. De inzamelaar komt niet terug om de container alsnog te legen. Mensen van wie de container nog (deels) vol is, moeten de container gewoon weer aanbieden op de volgende inzameldag.

Met deze tips zorg je ervoor dat je afval in de container niet vastvriest:

• Zet de container(s) in een berging of schuur als mogelijk of op een beschutte plek.
  • Leg een tak of een stuk karton tussen de deksel en de container. Zo vriest de deksel niet vast.
  • Het vastvriezen komt vooral voor bij de groene GFT+E container. Als de container leeg is, kun je een dunne krant of eierdoos op de bodem leggen. Dat neemt het vocht op en voorkomt voor een groot deel het vastvriezen.
  • Laat nat groente- en fruitafval goed uitlekken voordat je het in de GFT+E container doet. Hoe minder water erin zit, hoe minder kans op bevriezing.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.