Dodenherdenking 4 mei 2024 in Maashorst

Geplaatst op dinsdag 23 april 2024

Dit jaar staan we weer samen stil bij onze vrijheid en bij degenen die voor deze vrijheid hebben gestreden. Het Nationale thema van Comité 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. In het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat staan we ook in Maashorst hierbij stil.

Van harte welkom namens comités

De verschillende comités in gemeente Maashorst hebben elk een programma opgesteld rond de herdenking op 4 mei. Dit jaar voor het eerst ook in Volkel. Namens de organisaties nodigen we jou van harte uit om bij één van deze herdenkingen aanwezig te zijn.

Uden

In Uden start de herdenking om 18.50 uur bij de Kruisherenkapel. We gaan in stille tocht naar het Brits oorlogskerkhof. Daar start de herdenking om 19.15 uur. Er worden een aantal toespraken en voordrachten gehouden. Na de kranslegging volgt de 2 minuten stilte. Muziekvereniging De Eendracht verzorgt de muziek. Om 20.30 uur is er voor alle aanwezigen koffie en thee.

Odiliapeel

In Odiliapeel start de herdenking om 18.45 uur in de tent bij de kiosk op het Terraveenplein. In optocht lopen we naar het herdenkingsmonument. Er zijn voordrachten en momenten van zang waarna de kranslegging plaatsvindt. Muziekvereniging Sint Marcellus verzorgt de muziek. Aansluitend is er voor alle aanwezigen koffie en thee in de tent op het Terraveenplein.

Schaijk

In Schaijk start de herdenking om 19.15 uur. Het programma vindt plaats bij het vredesmonument op het Pastoor van Spijkplein. Er zijn diverse toespraken en voordrachten. Muziekvereniging Concordia verzorgt de muziek. Om 20.05 uur is er voor alle aanwezigen koffie en thee in De Komme.

Zeeland

In Zeeland start om 19.00 uur het programma met een samenkomst in het dorpshuis. Hier worden een aantal toespraken en voordrachten gehouden afgewisseld met muziek. Vervolgens is de kranslegging op het Kerkplein gevolgd door bloemlegging bij de graven op het kerkhof. Aansluitend is er koffie en thee in het dorpshuis.

Volkel

In Volkel vindt dit jaar voor het eerst een dodenherdenking plaats. Deze start om 19.15 uur op de begraafplaats. Er zijn diverse toespraken en voordrachten. Harmonie St. Caecilia verzorgt de muziek. Na afloop is er koffie en thee voor alle aanwezigen.

Meer nieuws

 • Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

  23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

 • De milieustraat komt naar je toe!

  23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

 • Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

  23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

 • Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

  22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?