Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

Geplaatst op woensdag 22 mei 2024

Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk. Van Kraaij ontvangt dit eervolle predicaat, omdat de zaak alweer honderd jaar uitstekende kwaliteit levert.

Locoburgemeester Van Heeswijk: “Alleen de koning zélf kan het predicaat Hofleverancier toekennen. En dat doet hij niet zó maar! Hij volgt daarbij netjes de voorwaarden die zijn voorvader Willem I in 1815 opstelde, toen die dit predicaat invoerde. Je moet als ondernemer van onbesproken gedrag zijn en bovendien al minimaal honderd jaar lang hebben bewezen dat je het predicaat waard bent. Van Kraaij voldoet aan beide voorwaarden, vindt onze koning, want de zaak is voor Schaijk, en de verre omtrek, al die jaren een adres waar je verzekerd bent van uitmuntende kwaliteit en bijzonder prettige bediening.”

100 jaar

Op 28 mei 2024 is het honderd jaar geleden dat Hannes van Kraaij een slagerij opende aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. In 1959 nam zoon Gerrit van Kraaij de slagerij over. Sinds 1999 wordt het bedrijf geleid door de derde huidige generatie, onder leiding van Geert van Kraaij. In 2018 heeft Geert de onderneming volledig verbouwd tot een slagerij die klaar is voor de toekomst, met een open keuken en open werkplaats. Geert van Kraaij: “Transparantie is het uitgangspunt. Nu kunnen onze klanten zien wat er gebeurt en hoe we alles zelf maken.”

Geert van Kraaij nam het predicaat in ontvangst in het bijzijn van familieleden, medewerkers, vrienden, vertegenwoordigers van collega-ondernemers en klanten. “Extra bijzonder is dat mijn moeder Fonza erbij aanwezig kon zijn. Zij werkt nog dagelijks mee in de slagerij. Dat doet ze inmiddels al bijna 65 jaar!”