Q&A Praktische tips

Een aantal praktische tips voor Oekraïense vluchtelingen.

Een overzicht van praktische tips

Vervoer

De NS biedt alle vluchtelingen uit Oekraïne vrij reizen aan om van één opvanglocatie naar de andere locatie te komen. Dit geldt dus niet voor recreatieve reizen. Op vertoon van het Oekraïense identiteitsbewijs en een Duits, Belgisch, Frans of Oostenrijks vervoerbewijs dat niet ouder is dan 24 uur, kun een dagkaart opgehaald worden bij de Tickets en Service-balies van NS.

RefugeeHelp   

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. Het platform biedt informatie en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Hierbij staan de wensen en behoeften van vluchtelingen voorop, komen vraag en aanbod samen en kan iedereen die zich wil inzetten voor vluchtelingen, inspiraties opdoen en bijdragen. De website biedt informatie in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Website: RefugeeHelp (Deze link gaat naar een andere website).

Viber  

Viber is een gratis bel- en berichtenplatform. Er is een speciale Viber-groep voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?