Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Bijstandsuitkering aanvragen ouder dan 27 jaar

Bent u ouder dan 27 jaar? U moet uw bijstandsuitkering via internet aanvragen.

Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Wanneer u de aanvraag volledig heeft ingevuld, ziet u het telefoonnummer van de gemeente Maashorst. U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. Het gesprek vindt plaats in het gemeentehuis van Uden.

Heeft u geen internet?

In de publiekshal van het gemeentehuis staat een computer waar u terecht kunt tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de digitale formulieren? Bel dan de helpdesk van het UWV. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur op het gratis telefoonnummer 0900 – 92 94. Ook medewerkers op de vestigingen van het UWV en het Werkplein kunnen u helpen bij het invullen.

Bereken uw recht

Wilt u eerst weten of u WW of andere regelingen in aanmerking kunt komen? Bereken het met behulp van Bereken uw recht (Deze link gaat naar een andere website).

Na de aanvraag

Het toekennen van een uitkering en de bepaling van de hoogte hangt af van verschillende factoren. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan maakt een arbeidsconsulent een afspraak met u. Tijdens een gesprek wordt gekeken welke stappen u kunt zetten om weer aan werk te komen.

U kunt geen bijstand krijgen als:

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een andere website) of neem contact op met de Centrale Toegang Sociaal Domein via 0413 - 28 19 11.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?