Bijstandsuitkering aanvragen ouder dan 27 jaar

Ben je ouder dan 27 jaar? Je moet jouw bijstandsuitkering via internet aanvragen.

Hiervoor heb je DigiD nodig.

Wanneer je de aanvraag volledig hebt ingevuld, zie je het telefoonnummer van de gemeente Maashorst. Je kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. Het gesprek vindt plaats in het gemeentehuis in Uden.

Heb je geen internet?

In de publiekshal van het gemeentehuis staat een computer waar je terecht kunt tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Heb je hulp nodig bij het invullen van de digitale formulieren? Bel dan de helpdesk van het UWV. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur op het gratis telefoonnummer 0900 – 92 94. Ook medewerkers op de vestigingen van het UWV en het Werkplein kunnen jou helpen bij het invullen.

Bereken jouw recht

Wil je eerst weten of je voor WW of andere regelingen in aanmerking kunt komen? Bereken het met behulp van Bereken uw recht (Deze link gaat naar een andere website).

Na de aanvraag

Het toekennen van een uitkering en de bepaling van de hoogte hangt af van verschillende factoren. Heb je recht op een bijstandsuitkering? Dan maakt een arbeidsconsulent een afspraak met jou. Tijdens een gesprek wordt gekeken welke stappen je kunt zetten om weer aan werk te komen.

Je kunt geen bijstand krijgen als:

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een andere website) of neem contact op met de Centrale Toegang Sociaal Domein via 0413 - 28 19 11.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?