Samen voor meer groen in de buurt

Geplaatst op maandag 21 november 2022

Kijk eens goed rond in uw eigen tuin. Zijn al die stenen en tegels wel echt nodig? Wilt u meehelpen om de gemeente Maashorst groener te maken? Dan heeft u nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever tussen 3 t/m 11 december 2022 een tegel in en u krijgt van ons een gratis zakje bloembollen.

Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Heftige regenbuien hebben soms wateroverlast en schade als gevolg. Veel gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland ondernemen maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Op steeds meer plekken worden stenen vervangen door groen zodat het water makkelijker de bodem in kan. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte vragen wij ook de hulp van tuinbezitters.

Het goede van een groene tuin

Groen is goed voor uw gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Groen zuivert de lucht. Groene tuinen bieden verkoeling in de zomer. U haalt zelfs een stukje natuur dicht bij huis. Want met meer planten, bloemen en bomen is er weer een leefgebied voor veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren.

Tegel eruit, bloembol erin

Van 3 t/m 11 december 2022 kunt u bij één van de deelnemende bedrijven een tegel inleveren samen met de ingevulde waardebon. En u ontvangt van ons als gemeente een gratis zakje bloembollen (ter waarde van € 6). De bloembollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar als de meeste planten nog niet bloeien. En al die bollen die nu de grond ingaan, zorgen begin volgend jaar voor een gezellig en kleurrijk straatbeeld.

Deelnemende bedrijven in de regio

Bernheze:

 • Karwei, Cereslaan 9, 5384 VT, Heesch
 • Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23, 5384 VX, Heesch
 • Van Lieshout Dier en Tuin, Meerstraat 32, 5473 VW, Heeswijk Dinther
 • Pets Place Boerenbond, Graafsebaan 46, 5384 RT, Heesch

Maashorst:

 • Van der Burgt Uw Groene Vakwinkel, Kerkstraat 27a, 5411 EA, Zeeland
 • Verstegen Tuinplanten, Willibrordusweg 6, 5374 NG, Schaijk
 • DFM Bloemen & Planten, Kapelanieplein 4, 5374 BM, Schaijk
 • Tuincentrum De Zwaan, Oudedijk 2b, 5409 AC, Odiliapeel
 • Praxis, Industrielaan 9, 5405 AA Uden
 • Kwekerij & Plantencentrum, Schonenberg Brabantstraat 20a, 5408 PS, Volkel

Meierijstad:

 • Pets Place Boerenbond, Poort van Veghel 4992, 5466 SB, Veghel
 • Intratuin Veghel, Heuvel 11, 5463 XB, Veghel
 • Tuincentrum Krans, Schijndelseweg 65, 5491 TA, Sint-Oedenrode
 • Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Schel, Vijverweg 14a, 5482 ZN, Schijndel

Oss:

 • DFM Bloemen & Planten, Nieuwe Hescheweg 290, 5342 NM, Oss
 • DFM Bloemen & Planten, Burchtplein 80, 5341 VE, Oss
 • DFM Bloemen & Planten, Sterrebos 14, 5344 AM, Oss
 • DFM Bloemen & Planten, Wolfskooi 31, 5345 MH, Oss 
 • Tuincentrum Coppelmans, Frankenbeemdweg 50, 5346 JJ, Oss

Meer informatie?

Deze bloembollenactie wordt vanuit de campagne Operatie Steenbreek (Deze link gaat naar een andere website) gelijktijdig georganiseerd voor bewoners van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss en is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas. Bekijk ook de flyer Tien redenen om je tuin te vergroenen voor meer informatie en inspiratie.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?