Koninklijke Onderscheiding voor Jeroen Kuitert

Geplaatst op vrijdag 25 november 2022

Vandaag heeft burgemeester Paul Rüpp een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer W.J.(Jeroen) Kuitert uit Uden. De uitreiking heeft plaats gevonden in besloten kring. De heer W.J. Kuitert ontvangt de onderscheiding vanwege de volgende verdiensten:

1986-1992 Hockeyclub Boekel

De heer Kuitert is mede-oprichter van Hockeyclub Boekel. Voor vele teams was hij de trainer en heeft hij de clubscheidsrechters begeleid.

1992-1996 Bondscheidsrechter Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, afdeling Zuid-Nederland

De heer Kuitert was bondscheidrechter in het district Zuid-Nederland. Hij heeft vele scheidsrechters begeleid om de kwaliteit van de arbitrage te verbeteren en te monitoren.

2000-2014 Bestuurslid en vrijwilliger bij Ski- en Snowboardclub De Schans in Uden

De heer Kuitert is als vrijwilliger actief geweest, voornamelijk voor onderhoudsklussen. In 2007 heeft hij vanuit een interim-bestuur een nieuw bestuur geformeerd. Van 2012-2014 is hij voorzitter geweest.

2008-heden Gilde Sint Barbara en Sint Lucia te Uden

De heer Kuitert is mede-heroprichter van het gilde in Uden. Van 2013 tot 2017 is hij hoofdman geweest. In 2011 en 2019 heeft hij zich tot Koning geschoten. Vanaf 2015 heeft de heer Kuitert zich ingezet voor het behoud van het Knekelhuisje. Onder leiding van de heer Kuitert is er zes jaar geklust aan het Kneklehuisje met als resultaat dat er een mooi stukje oud Uden behouden is gebleven.

De heer Kuitert wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.