Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Commissie benoemd voor selecteren kandidaten Vrijwilligerspenning

Geplaatst op woensdag 5 april 2023

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 28 maart acht inwoners benoemd tot leden van de Commissie Vrijwilligerspenning Maashorst. Deze commissie gaat aan de slag om de aanmeldingen van kandidaten voor de penning te selecteren. Aanmelden kan nog tot 30 april.

Harold van den Broek, wethouder: “We kregen gelukkig genoeg reacties op onze oproep voor de nieuwe commissie. We wilden namelijk een stevige commissie samenstellen met mensen die veel weten van vrijwilligerswerk in onze gemeente en die beschikken over een groot netwerk. Daarnaast wilden we graag dat elke kern van onze gemeente in de commissie is vertegenwoordigd. Dat is gelukt! We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij in deze samenstelling gaan zorgen voor een goede selectieprocedure en voordracht van kandidaten voor de vrijwilligerspenningen van Maashorst. We wensen hen daarbij heel veel succes en plezier!”

De nieuwe Commissie Vrijwilligerspenning Maashorst bestaat uit:

Naam Vertegenwoordiger van
Angelique Vriends Volkel
Dominicus van Schaick Reek
Gerard Selten Zeeland
Gert de Goede Uden
Gijs de Louw Jeugdvrijwilligers/jongerenwerk
Jan van der Linden Schaijk
Jeanne van der Leest Uden
Jurgen van Gerwen Odiliapeel

Procedure

De aanmelding van kandidaten voor de vrijwilligerspenning staat open tot 30 april aanstaande. Na die datum gaat de commissie aan de slag om uit de aanmeldingen één volwassen en één jeugdvrijwilliger te selecteren in vijf categorieën:

  1. kunst, cultuur en onderwijs
  2. sociaal-cultureel werk (al het werk dat zich afspeelt in o.a. de wijkcentra, jeugdhuizen, activiteitencentra)
  3. sociale en maatschappelijke zorg (zorg voor de individuele medemens)
  4. sport en recreatie.
  5. duurzaamheid, natuur, ecologie en milieu.

Meer informatie over wie in aanmerking komt voor een penning en het aanmeldformulier vindt u op de website van de gemeente.

Uitreiking

De vrijwilligerspenningen worden uitgereikt tijdens een speciale, feestelijke bijeenkomst in juni. De geselecteerde kandidaten worden dan verrast en ontvangen een oorkonde, penning en een geldbedrag, dat ze mogen besteden aan hun vrijwilligerswerk.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?