Steun voor vier ontmoetingsplekken in Maashorst

Geplaatst op donderdag 7 december 2023

Bron: Communicatie

Het Wapen van Reek, Muzerijk Uden en Phoenix in Schaijk krijgen van de gemeente Maashorst een eenmalige subsidie om de gestegen exploitatiekosten te kunnen opvangen. Dat besloten burgemeester en wethouders van Maashorst. De Balans in Uden ontving eerder al ondersteuning.

De exploitatiekosten stegen in 2023 fors, eerder al trokken deze gemeenschapshuizen daarvoor aan de bel bij de gemeente. De gemeenteraad besloot daarom in juli om hiervoor middelen beschikbaar te stellen. Het Wapen van Reek krijgt 22.000 euro subsidie, voor Muzerijk is 58.600 euro en voor de Phoenix 18.700 euro subsidie beschikbaar. Eerder dit jaar ontving ook De Balans een eenmalige subsidie van 100.000 euro voor hetzelfde doel.

Hogere kosten

De oorzaak van de hogere exploitatiekosten ligt in diverse zaken. Zoals hogere personeelskosten door stijgende salarissen en de stijgende prijzen van voedingsmiddelen. Ook teruggelopen inkomsten, doordat bezoekers minder te besteden hebben spelen een rol. Daarvoor was door deze gemeenschapshuizen/multifunctionele accommodaties (MFA’s) meer begroot. Daarnaast werden ook de incidentele huuropbrengsten wat ambitieus begroot.

Ontmoeting

Wethouder Harold van den Broek: “Deze ontmoetingsplekken in de kernen zijn belangrijk voor Maashorst. Betaalde en onbetaalde professionals en vrijwilligers werken hier samen, mensen kunnen elkaar ontmoeten en leren kennen. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de leefbaarheid in onze kernen.”

• Vele regen vertraagt groenonderhoud

10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

• Informatieavond Omklap N605 Volkel

7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

• Bereikbaarheid in de regio

7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

• De mobiele milieustraat is onderweg

7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?