Vanaf 1 januari 2024 Milieustraat Maashorst voor alle inwoners Maashorst

Geplaatst op vrijdag 15 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 hebben we één Milieustraat voor alle inwoners van Maashorst: de Milieustraat Maashorst, Mariniersstraat 1 in Uden. Per januari is het contract met de gemeente Oss afgelopen en is het Duurzaamheidsplein Oss niet meer toegankelijk voor inwoners uit Reek, Schaijk en Zeeland.

Openingstijden

We verruimen de openingstijden omdat meer inwoners van de Milieustraat gebruik gaan maken. De Milieustraat is 6 dagen per week open en gaat vanaf januari 2024 op alle openingsdagen een uur eerder open:

• Maandag t/m vrijdag 12.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 8.00 – 15.00 uur

Houd er rekening mee dat vrijdag en vooral zaterdag de drukste dagen zijn. Kom liever op maandag t/m donderdag, dan is het rustiger.

Milieustraat Maashorst

• Op de Milieustraat Maashorst worden 26 materiaalsoorten gescheiden: 16 stromen zijn gratis, 11 betaald.
    Er zijn twee routes op de Milieustraat; een gratis en een betaalde route. Je rijdt eerst de gratis route. Daarna kom je bij de ingang voor de betaalde route. Zo houd je bij de kassa alleen de betaalde afvalstromen over.
  • Kijk op de plattegrond (PDF, 98.2 kB), zodat je je aanhanger en auto slim kunt laden en minder hoeft uit te zoeken op de Milieustraat zelf. Dat scheelt in tijd.
  • Er kan alleen gepind worden, neem je legitimatie mee.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.