Koninklijke Onderscheiding voor Rob de Gier

Geplaatst op maandag 8 januari 2024

Gisteren is Rob de Gier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van locoburgemeester Gijs van Heeswijk tijdens de receptie van het 50-jarig jubileum van zwemvereniging ZIOG. Rob geeft al ruim 45 jaar zwemles en is al 30 jaar bestuurslid. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van vele honderden zwemdiploma’s en daarmee aan de zwemveiligheid van kinderen en volwassenen in Uden en omstreken. Hij is ook een actief vrijwilliger bij carnavalsstichting De Knoerissen.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.