De aanslag gemeentelijke en waterschapsbelastingen komt er aan

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

In februari ontvang je de jaarlijkse aanslag gemeentelijke en/of waterschapsbelastingen. Per post in jouw brievenbus of digitaal in jouw berichtenbox als je je hebt aangemeld voor MijnOverheid. Je ontvangt deze aanslag in opdracht van jouw gemeente van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Meer weten? Lees dan verder.

Wist jij dat BSOB de belastingtaak voor jouw gemeente uitvoert?

Wij zorgen ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Voor sommige belastingen hebben we een WOZ-waarde nodig. Deze bepalen wij ook. We zetten zoveel mogelijk belastingen van de gemeente op één aanslagbiljet. Zo weet je direct hoeveel belasting je voor het hele jaar moet betalen. Met jouw belastinggeld draag je bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in jouw gemeente.

Welke informatie vind je op de aanslag?

Op de aanslag zie je de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. Je krijgt ook informatie over hoe je kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar maken. Op www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website) vind je meer informatie. Ook vind je daar de Digitale Balie waar je veel zaken zelf kunt regelen. Kom je er niet uit? Bel BSOB via 088 – 551 00 00. Zij helpen je graag.

Ook zie je jouw nieuwe WOZ-waarde

Voor sommige belastingen (zoals bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en eigenwoningforfait) hebben we een WOZ-waarde nodig. Deze bepalen wij ook. Hoe doen wij dat? Onze taxateurs werken met computermodellen. Zij vullen een model met allerlei gegevens over de woningmarkt. De computer analyseert de gegevens en huizenprijzen, de taxateur kijkt dit na en stelt vervolgens de WOZ-waarde vast. Meer weten over de WOZ-waarde? Bekijk onderstaande video of ga naar www.bs-ob.nl/WOZ.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel BSOB via 088-551 0000 of kijk op www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website). Zij helpen jou graag! Je kunt ook zelf veel regelen via de Digitale Balie. Daar kun je inloggen met jouw DigiD.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.