Bestemmingsplan Leeuweriksweg: 130 woningen aan de rand van centrum Uden

Geplaatst op donderdag 4 april 2024

Het bestemmingsplan voor de hoek Leeuweriksweg – Land van Ravensteinstraat kan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Het college van B en W van Maashorst gaf daarvoor deze week groen licht. Daarmee wordt de bouw van maximaal 130 woningen op de plek van het voormalig politiebureau, de brandweerkazerne en basisschool De Klimboom mogelijk.

Het plangebied ligt aan de rand van het centrum van Uden, tussen de Leeuweriksweg en de Land van Ravensteinstraat. Ongeveer de helft van de woningen is straks in het betaalbare huur- en koopsegment. Daarnaast komen er middeldure huurwoningen, betaalbare koopappartementen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Verder wordt met dit bestemmingplan de herinrichting van de toekomstige openbare ruimte mogelijk gemaakt. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van het project.

“Het ontwerp van dit plan is innovatief, duurzaam en toekomstgericht”, zegt wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “Mooi dat we hiermee weer een stap kunnen maken in het realiseren van meer woningen voor Maashorst. Fijn ook dat we met dit plan bouwen voor verschillende doelgroepen.”

Planning

De werkzaamheden beginnen in 2025 met de sloop van de gebouwen en de bodemsanering. Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne is bij bodemonderzoek namelijk Pfas aangetroffen. Daarop is de locatie zorgvuldig onderzocht in samenwerking met provincie, de omgevingsdienst en het expertisecentrum Pfas. “We hebben de situatie goed in beeld,”, zegt wethouder Franko van
Lankvelt. “En er is dan ook geen gevaar voor de volksgezondheid. Al deze partijen hebben aangegeven dat we veilig kunnen bouwen op deze plek.”

De bouw kan vervolgens starten in 2026, de oplevering is gepland in 2027.

In het voormalige politiebureau is op dit moment nog een opvang voor Oekraïners. “Het is goed om daarvoor gebruik te maken van bestaande bebouwing”, zegt de wethouder. “Dat uitgangspunt blijven we hanteren. En het is dan ook een win-win dat de opvang past in de bouwplanning.”

Naar verwachting stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan Leeuweriksweg definitief vast op 23 mei 2024.

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?