Kansspelautomaten Reek, Schaijk en Zeeland

Wil je kansspelautomaten in jouw horecabedrijf zetten? Vraag dan eerst de aanwezigheidsvergunning aan. De vergunning wordt per jaar verleend.

Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaat aanvragen

Let op: in verband met drukte kan het langer duren dan normaal voordat je antwoord krijgt op de aanvraag of melding. We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Kosten

Een aanwezigheidsvergunning kost geld. Hoeveel dit kost lees je in de legesverordening (Deze link gaat naar een andere website).

Beslistermijn

De gemeente beslist binnen 8 weken over jouw aanvraag.

Let op: de vergunning wordt verleend aan de horeca-ondernemer. Komt er een nieuwe ondernemer in het bedrijf? Dan vervalt de vergunning.

Voorwaarden

Niet in alle horecabedrijven mag een kansspelautomaat staan. Je mag alléén een kansspelautomaat zetten in een hoogdrempelig horecabedrijf of samengesteld horecabedrijf.

Voorwaarden hoogdrempelige horeca

Hoogdrempelige horeca zijn bijvoorbeeld cafés en restaurants. Voor hoogdrempelige horeca geldt:

Voorwaarden samengestelde horeca

In samengestelde horecaondernemingen mogen onder bepaalde voorwaarden ook kansspelautomaten staan. Onder een samengestelde inrichting wordt verstaan: een inrichting met een hoogdrempelig deel (denk aan een café of een restaurantgedeelte) en een laagdrempelig deel (denk aan een cafetariagedeelte). Voorwaarden:

Laagdrempelige horecaondernemingen

Laagdrempelige horeca zijn bijvoorbeeld cafetaria’s, ijssalons of lunchrooms die niet voldoen aan de eisen voor hoogdrempelige horecaondernemingen. Laagdrempelige horecaondernemingen krijgen géén vergunning voor kansspelautomaten.

Regels

De regels voor een aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten vind je in:

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?