Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Incidentele festiviteiten

Wil je buiten jouw reguliere bedrijfsactiviteiten een incidentele gebeurtenis of festiviteit laten plaatsvinden binnen jouw bedrijf of op jouw bedrijfsterrein? En ga je hierbij meer geluid maken dan gebruikelijk? Onder voorwaarden is dit mogelijk. Je kunt dan een ontheffing krijgen om maximaal 4 keer per jaar een festiviteit te organiseren waarbij de geldende geluidsnormen worden verruimd. Een voorbeeld van een dergelijke festiviteit is een optreden met (live) muziek.

Melden incidenteel geluidsfestiviteit (DigiD)

De gemeente moet de melding minimaal 1 week voor de festiviteit hebben ontvangen. Let op: in verband met drukte kan het langer duren dan normaal voordat u antwoord krijgt op de aanvraag of melding. We proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk te reageren.

Kosten

De kosten voor het melden van een incidentele geluidsfestiviteit zijn € 4,85.

Collectieve festiviteiten

Als jouw festiviteit plaatsvindt op een datum die door het College van burgemeester en wethouders is aangewezen als collectieve festiviteit, dan hoef je geen kennisgeving incidentele festiviteit in te dienen. Meer informatie over collectieve festiviteiten.

Voorwaarden

De regels voor een kennisgeving incidentele festiviteiten vind je in de Verordening Fysieke Leefomgeving (Deze link gaat naar een andere website). De belangrijkste regels zijn:

Uiteraard moet je rekening houden met de geldende sluitingstijden.

Procedure

Je krijgt zo snel mogelijk een reactie op jouw aanvraag. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, maken wij hier melding van op de gemeentelijke website. Zo is het voor omwonenden zichtbaar dat er een festiviteit zal plaatsvinden. Wanneer je een festiviteit wilt organiseren op openbaar terrein, dan heb je waarschijnlijk een evenementenvergunning nodig.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?