Vanuit de Raad

Jij kan op veel verschillende manieren met de gemeenteraad meedoen en meedenken. Maar de bal ligt niet alleen bij jou. Ook de gemeenteraad onderneemt actie. Hoe hij dat doet en waarom? Dat lees je op deze pagina.

Wat doet de gemeenteraad?

De raad houdt oren en ogen open

Raadsleden wonen en leven in onze gemeente. Ze weten dus zelf hoe het is om inwoner te zijn van deze gemeente. Ze kijken en luisteren goed wat er om hen heen gebeurt. En ze gaan met anderen hierover in gesprek. Ze zorgen er dus voor dat ze midden in de samenleving staan.

De raad laat zien wat ze doet

De gemeenteraad brengt achtergrondverhalen naar buiten via de website en op sociale media. Ze laten zien wat hun werk betekent, leggen uit hoe democratie werkt en ook hoe jij en andere inwoners hieraan kunnen meedoen.

De raad houdt het simpel

In de gemeente zijn veel spelregels en ingewikkelde woorden die niet iedereen begrijpt. De raad houdt teksten daarom makkelijk én geeft bijvoorbeeld veel uitleg en informatie op de website. Zo kan iedereen begrijpen wat democratie is en hoe dat werkt. Hoe makkelijk de raad het ook probeert te maken, misschien begrijp je toch iets niet of wil je hulp. Neem dan contact op met de griffie, het team dat de gemeenteraad helpt. Zij helpt je graag op weg!

Waarom doet de gemeenteraad dit?

De raad bespreekt onderwerpen en neemt beslissingen, namens jou en alle andere inwoners van onze gemeente. De raad vindt het daarom belangrijk jullie zoveel mogelijk te betrekken bij hun werk. Het geeft jou een goed beeld van wat de raad doet. En het biedt je de mogelijkheid om in gesprek te gaan en je mening te geven. Deze aanpak is ook goed voor de gemeenteraad zelf. Het is belangrijk dat ze weten hoe inwoners en (maatschappelijke) organisaties over sommige onderwerpen denken. Dat helpt bij het nemen van goede besluiten.

Wil je graag meedenken of meedoen? Ontdek de mogelijkheden op de pagina Ik wil contact maken met de raad.  

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?