Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

Geplaatst op donderdag 23 mei 2024

Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel. Merielle woont zelf ook in Volkel en geniet van haar drukke leven. Naast haar inzet als vrijwilliger studeert ze Mnagement aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en werkt ze bij Dollie's in Uden. Een bezige bij dus!

Merielle is vooral actief in Volkel. Toen ze 13 was, begon ze al met haar eerste taakjes. Haar ouders doen ook heel veel vrijwilligerswerk, dus het was voor Merielle heel normaal om dat ook te gaan doen.


Foto: Merielle aan het werk bij de SOS in Volkel

Haar eerste vrijwilligerswerk was training geven aan de dansmariekes en begon ze met helpen bij de SOS. Toen ze 18 werd, was het niet meer dan normaal dat ze aansloot bij de SOS: "Ik ga vrijwilligerswerk doen bij de SOS!" De SOS staat voor Samen Op Stap. Zij organiseren allerlei activiteiten voor de jeugd in Volkel. Zo helpt Merielle mee wanneer ze op kamp gaan tijdens Pinksteren, maar ook tijdens de wandelvierdaagse, carnaval, kinderzittingen en activiteiten op feestdagen zoals Koningsdag.

"Samen met mijn vrienden vrijwilligerswerk doen vind ik het leukste wat er is!"

Beste vriendin

Merielle doet haar vrijwilligerswerk samen met haar beste vriendin Benthe. Zij kennen elkaar al vanaf dat ze heel jong zijn. Samen maken ze veel herinneringen en hebben ze veel plezier bij het werken bij de SOS. Waar Merielle is, daar is Benthe. Inmiddels zijn er nog meer leeftijdsgenoten vrijwilligerswerk gaan doen bij de SOS en zijn ze samen de jongsten van het stel.

"Ik doe geen vrijwilligerswerk voor de penning. Ik doe het, omdat ik het leuk vind om iets te doen voor een ander”

Leuk zo'n penning?

"Ik was helemaal verbaasd," vertelt Merielle over het moment waarop ze al haar vrienden, familie en SOS leden zag staan bij de uitreiking voor haar vrijwilligerspenning. Iets waar ze erg trots op is. Op het moment van de uitreiking was Merielle aan het werk en werd ze opgehaald door haar zusje en een goeie vriendin, die haar vervolgens blinddoekten en meenamen ‘voor een leuke verrassing’. Merielle was overdonderd en het besef kwam dan ook pas later.

Waarom vrijwilligerswerk?

Merielle weet niet beter dan dat je vrijwilligerswerk kan doen. Het allerleukste eraan vindt ze de waardering. “Je krijgt veel waardering. Dat maakt me altijd heel erg blij.” Ook geeft ze aan dat ze er een enorm groot netwerk mee opbouwt, waar ze later veel profijt van kan hebben

​Ken jij iemand die net als Merielle een vrijwilligerspenning verdient voor zijn of haar brede inzet in het werken als vrijwilligers. Draag deze dan voor via www.gemeentemaashorst.nl/vrijwilligerspenning.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?