Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Afvalcontainer aanvragen, omruilen, inleveren of schade melden

Afvalcontainers, keukenemmers en de milieubox horen bij een adres, niet bij een persoon. Als je verhuist, moet je deze achterlaten. Op jouw nieuwe adres staan containers voor GFT+E, papier en restafval en op verzoek een milieubox.

Hoe groot zijn de containers?

Voor gft, restafval en papier zijn er verschillende maten kliko's. In onderstaande tabel vind je de afmetingen, handig als je bijvoorbeeld een ombouw wilt maken.

Inhoud 25L 120L 140L 240L
Soort kliko GFT+E Restafval GFT+E, restafval, papier en karton GFT+E, papier en karton
Hoogte (mm) (A) 374 932 1030 1030
Breedte (mm) (B) 324 480 480 580
Diepte (mm) (C) 253 553 553 738

De containers voor het restafval, GFT+E en papiercontainers zijn voorzien van een chip. De chip in de containers bevat een uniek nummer en registreert:

Nieuwe kliko aanvragen

Is jouw kliko vermist of gestolen of staat er geen kliko op jouw nieuwe adres? Je kunt een nieuwe kliko online aanvragen. Heb je geen DigiD? Dan gebruik je het aanvraagformulier zonder DigiD om een nieuwe kliko aan te vragen.

Afvalcontainer beschadigd?

Is jouw afvalcontainer of keukenemmer beschadigd en/of niet meer te gebruiken? Je kunt de reparatie of vervanging online aanvragen. Heb je geen DigiD? Dan gebruik je het aanvraagformulier zonder DigiD om een reparatie of vervanging aan te vragen. Voor de reparatie/vervanging worden kosten in rekening gebracht als de schade is veroorzaakt door jouw toedoen.

Tweede kliko

Het is mogelijk om een tweede GFT+E container aan te vragen. Huishoudens van 6 personen of meer kunnen tegen betaling een tweede restafvalcontainer aanvragen. Een tweede papiercontainer is niet mogelijk. Voor het huren van deze extra container worden kosten in rekening gebracht.

Je kunt online een extra kliko aanvragen (Deze link gaat naar een andere website). Je huurt een tweede kliko voor minimaal een jaar. Ook kun je online een kliko opzeggen.

Container Huurtarief per jaar
25 liter GFT+E container € 55,17
140 liter GFT+E container € 227,58
240 liter GFT+E container € 228,18
140 liter restafvalcontainer, huishouden 6 personen of meer € 57,19
140 liter restafvalcontainer, medische indicatie gratis

Extra inzamelmiddel vanwege medische redenen (medisch afval)

Heb je vanwege medische redenen een extra inzamelmiddel nodig? Bijvoorbeeld voor stoma- of dialysemateriaal? Dan kun je in aanmerking komen voor een speciale regeling voor medisch afval. Deze is kosteloos. Je kunt dit online regelen (Deze link gaat naar een andere website). Bij de aanvraag moet je altijd een bewijs toevoegen.

Papier-, rstafval- of GFT+E container omruilen

Wil je een ander formaat papier-, restafval- of GFT+E kliko? Je kunt de omwisseling online aanvragen (Deze link gaat naar een andere website). Na het invullen van het formulier krijg je online bericht over jouw aanvraag.

Let op! Eenmaal aangevraagd is de aanvraag niet meer terug te draaien.

Product Kosten per container
Omwisselen van papier-, restafval- of GFT+E container € 31,19*

*) Ben je verhuisd en tref je in jouw nieuwe woning een papier-, restafval- of GFT+E-kliko, maar wil je een andere maat? Dan kun je deze binnen 6 maanden gratis omruilen tegen een andere maat.

Het formaat restafvalcontainer hoort bij een 1-persoonshuishouden (120 liter) of meerpersoonshuishouden (140 liter). Omwisselen is alleen mogelijk als het huishouden niet overeenkomt met formaat restafvalcontainer.

Bij het omwisselen moet de oude container schoon en leeg zijn.

Bezorging

Omwisselen en leveren vindt op afspraak plaats. In het online aanvraagformulier kunt u uw telefoonnummer en e-mailadres opgeven zodat we contact kunnen opnemen voor een afspraak.

Kliko inleveren

Heb je 2 restafval en/of 2 GFT+E kliko’s en wil je er 1 inleveren of tref je in jouw nieuwe woning dubbele kliko's aan? Dan kun je deze online opzeggen (Deze link gaat naar een andere website).

Heb je een extra inzamelmiddel en ga je verhuizen binnen de gemeente? De extra kliko behoor je mee te verhuizen naar het nieuwe adres en bij ons aan te geven.

Voor bedrijven

Het is mogelijk om een kliko voor restafval en/of GFT+E aan te vragen (maximaal twee containers per afvalsoort). Alle informatie hierover vindt u op de pagina Inzamelen bedrijfsafval.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?