Afvalcontainer aanvragen, omruilen, inleveren of schade melden

Afvalcontainers, keukenemmers en de milieubox horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u deze achterlaten. Op uw nieuwe adres staan containers voor GFT+E, papier en restafval en op verzoek een milieubox.

Let op!Let op! Een aantal digitale formulieren voor bedrijven en organisaties werken op dit moment niet. Heeft u vragen? Neem contact op via info@gemeentemaashorst.nl.

Hoe groot zijn de containers?

Voor gft, restafval en papier zijn er verschillende maten kliko's. In onderstaande tabel vindt u de afmetingen, handig als u bijvoorbeeld een ombouw wilt maken.

Inhoud 25L 120L 140L 240L
Soort kliko GFT+E Restafval GFT+E, restafval, papier en karton GFT+E, papier en karton
Hoogte (mm) (A) 374 932 1030 1003
Breedte (mm) (B) 324 480 480 580
Diepte (mm) (C) 253 553 553 738

De containers voor het restafval, GFT+E en papiercontainers zijn voorzien van een chip. De chip in de containers bevat een uniek nummer en registreert:

Nieuwe kliko aanvragen

Is uw kliko vermist of gestolen of staat er geen kliko op uw nieuwe adres? U kunt een nieuwe kliko online aanvragen. Heeft u geen DigiD? Dan gebruikt u het aanvraagformulier zonder DigiD om een nieuwe kliko aan te vragen.

Schade melden

Is uw kliko of afvalemmer beschadigd en/of niet meer te gebruiken? U kunt de reparatie of vervanging online aanvragen. Heeft u geen DigiD? Dan gebruikt u het aanvraagformulier zonder DigiD om een reparatie of vervanging aan te vragen. Voor de reparatie/vervanging worden kosten in rekening gebracht als de schade is veroorzaakt door uw toedoen.

Tweede kliko

Het is mogelijk om een tweede GFT+E container aan te vragen. Huishoudens van 6 personen of meer kunnen tegen betaling een tweede restafvalcontainer aanvragen. Een tweede papiercontainer is niet mogelijk. Voor het huren van deze extra container worden kosten in rekening gebracht. 

U kunt online een extra kliko aanvragen. U huurt een tweede kliko voor minimaal een jaar. Ook kunt u online een kliko opzeggen.

Container Huurtarief per jaar
10 liter GFT+E container (nieuw) € 13,86
25 liter GFT+E container € 25,17
140 liter GFT+E container € 111,98
240 liter GFT+E container € 186,83
140 liter restafvalcontainer, huishouden 6 personen of meer € 40,42
140 liter restafvalcontainer, medische indicatie gratis

Extra inzamelmiddel vanwege medische redenen (medisch afval)

Heeft u vanwege medische redenen een extra inzamelmiddel nodig? Bijvoorbeeld voor stoma- of dialysemateriaal? Dan kunt u in aanmerking komen voor een speciale regeling voor medisch afval. Deze is kosteloos. U kunt dit online regelen. Bij de aanvraag moet u altijd een bewijs toevoegen.

Kliko omruilen

Wilt u een ander formaat papier- of GFT+E kliko? U kunt de omwisseling online aanvragen. Na het invullen van het formulier krijgt u online bericht over uw aanvraag.

Let op! Eenmaal aangevraagd is de aanvraag niet meer terug te draaien.

Product Tarief 2021                         
Omwisselen van papier- of GFT+E container € 28,75*

*) Bent u verhuisd en treft u in uw nieuwe woning een papier- of GFT+E-kliko, maar wilt u een andere maat? Dan kunt u deze binnen 4 weken gratis omruilen tegen een andere maat.

Bezorging

Omwisselen en leveren vindt op afspraak plaats. In het online aanvraagformulier kunt u uw telefoonnummer en e-mailadres opgeven zodat we contact kunnen opnemen voor een afspraak.

Kliko inleveren

Heeft u twee restafval en/of twee GFT+E kliko’s en wilt u er een inleveren of treft u in uw nieuwe woning dubbele kliko's aan? Dan kunt u deze online opzeggen

Heeft u een extra inzamelmiddel en gaat u verhuizen binnen de gemeente? De extra kliko behoort u mee te verhuizen naar het nieuwe adres en bij ons aan te geven.

Voor bedrijven

Het is mogelijk om een kliko voor restafval en/of GFT+E aan te vragen (maximaal twee containers per afvalsoort). Alle informatie hierover vindt u op de pagina Inzamelen bedrijfsafval.