Afvalcontainer aanvragen, omruilen, inleveren of schade melden

Afvalcontainers, keukenemmers en de milieubox horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u deze achterlaten. Op uw nieuwe adres staan containers voor GFT+E, papier en restafval en op verzoek een milieubox.

Hoe groot zijn de containers?

Voor gft, restafval en papier zijn er verschillende maten kliko's. In onderstaande tabel vindt u de afmetingen, handig als u bijvoorbeeld een ombouw wilt maken.

Inhoud 25L 120L 140L 240L
Soort kliko GFT+E Restafval GFT+E, restafval, papier en karton GFT+E, papier en karton
Hoogte (mm) (A) 374 932 1030 1003
Breedte (mm) (B) 324 480 480 580
Diepte (mm) (C) 253 553 553 738

De containers voor het restafval, GFT+E en papiercontainers zijn voorzien van een chip. De chip in de containers bevat een uniek nummer en registreert:

Nieuwe kliko aanvragen

Is uw kliko vermist of gestolen of staat er geen kliko op uw nieuwe adres? U kunt een nieuwe kliko online aanvragen. Heeft u geen DigiD? Dan gebruikt u het aanvraagformulier zonder DigiD om een nieuwe kliko aan te vragen.

Afvalcontainer beschadigd?

Is uw afvalcontainer of keukenemmer beschadigd en/of niet meer te gebruiken? U kunt de reparatie of vervanging online aanvragen. Heeft u geen DigiD? Dan gebruikt u het aanvraagformulier zonder DigiD om een reparatie of vervanging aan te vragen. Voor de reparatie/vervanging worden kosten in rekening gebracht als de schade is veroorzaakt door uw toedoen.

Tweede kliko

Het is mogelijk om een tweede GFT+E container aan te vragen. Huishoudens van 6 personen of meer kunnen tegen betaling een tweede restafvalcontainer aanvragen. Een tweede papiercontainer is niet mogelijk. Voor het huren van deze extra container worden kosten in rekening gebracht. 

U kunt online een extra kliko aanvragen (Deze link gaat naar een andere website). U huurt een tweede kliko voor minimaal een jaar. Ook kunt u online een kliko opzeggen.

Container Huurtarief per jaar
10 liter GFT+E container (nieuw) € 13,86
25 liter GFT+E container € 25,17
140 liter GFT+E container € 111,98
240 liter GFT+E container € 186,83
140 liter restafvalcontainer, huishouden 6 personen of meer € 40,42
140 liter restafvalcontainer, medische indicatie gratis

Extra inzamelmiddel vanwege medische redenen (medisch afval)

Heeft u vanwege medische redenen een extra inzamelmiddel nodig? Bijvoorbeeld voor stoma- of dialysemateriaal? Dan kunt u in aanmerking komen voor een speciale regeling voor medisch afval. Deze is kosteloos. U kunt dit online regelen (Deze link gaat naar een andere website). Bij de aanvraag moet u altijd een bewijs toevoegen.

Papier-, rstafval- of GFT+E container omruilen

Wilt u een ander formaat papier-, restafval- of GFT+E kliko? U kunt de omwisseling online aanvragen (Deze link gaat naar een andere website). Na het invullen van het formulier krijgt u online bericht over uw aanvraag.

Let op! Eenmaal aangevraagd is de aanvraag niet meer terug te draaien.

Product Kosten                      
Omwisselen van papier-, restafval- of GFT+E container € 28,75*

*) Bent u verhuisd en treft u in uw nieuwe woning een papier-, restafval- of GFT+E-kliko, maar wilt u een andere maat? Dan kunt u deze binnen 4 weken gratis omruilen tegen een andere maat.

Het formaat restafvalcontainer hoort bij een 1-persoonshuishouden (120 liter) of meerpersoonshuishouden (140 liter). Omwisselen is alleen mogelijk als het huishouden niet overeenkomt met formaat restafvalcontainer.

Bij het omwisselen moet de oude container schoon en leeg zijn.

Bezorging

Omwisselen en leveren vindt op afspraak plaats. In het online aanvraagformulier kunt u uw telefoonnummer en e-mailadres opgeven zodat we contact kunnen opnemen voor een afspraak.

Kliko inleveren

Heeft u twee restafval en/of twee GFT+E kliko’s en wilt u er een inleveren of treft u in uw nieuwe woning dubbele kliko's aan? Dan kunt u deze online opzeggen (Deze link gaat naar een andere website)

Heeft u een extra inzamelmiddel en gaat u verhuizen binnen de gemeente? De extra kliko behoort u mee te verhuizen naar het nieuwe adres en bij ons aan te geven.

Voor bedrijven

Het is mogelijk om een kliko voor restafval en/of GFT+E aan te vragen (maximaal twee containers per afvalsoort). Alle informatie hierover vindt u op de pagina Inzamelen bedrijfsafval.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?