CONNECT Leeuweriksweg Uden

In 2023 komen de locaties van het voormalige politiebureau, de brandweerkazerne en basisschool de Klimboom vrij. Dan komt er een mooi gebied vrij midden in Uden, aan de rand van het centrum, op de hoek Leeuweriksweg en Land van Ravensteinstraat. Na een zorgvuldige procedure vonden we een mooie nieuwe invulling van die locatie.

CONNECT

Het plan ‘CONNECT’ van de combinatie Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Son en Breugel en Hurks uit Eindhoven kwam als beste naar voren uit de marktuitvraag. Het sprong er op alle gunningscriteria duidelijk bovenuit, zowel op het gebied van woningprogramma, ruimtelijke inpassing in de omgeving, architectuur, duurzaamheid, klimaatadaptatie als circulariteit.

Planning

In 2022 start de planologische procedure om de nieuwbouw van het plan CONNECT mogelijk te maken. We zijn in mei gestart met een participatietraject.

Inmiddels is er een eerste informatiebijeenkomst geweest voor omwonenden. De presentatie van deze bijeenkomst staat hier (PDF, 8.9 MB) en het verslag vindt u hier (PDF, 802.2 kB) met als bijlage de veel gestelde vragen (PDF, 602.4 kB). In oktober 2022 vindt er een vervolgbijeenkomst plaats voorafgaand aan de formele bestemmingsplanprocedure die in november 2022 start.

Naar verwachting wordt eind 2023 gestart met de sloop van de bestaande gebouwen. Eind 2024 worden vervolgens de eerste woningen opgeleverd.

Interesse?

Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hurk gaan dit project realiseren. U kunt de ontwikkelingen volgen via de projectpagina www.connect-uden.nl. Als u interesse heeft in een woning in het project kunt u zich op die pagina aanmelden voor de nieuwsbrief. Informatie over de verkoop en verhuur wordt onder andere via de nieuwsbrief verspreid.

Contact

Dit project wordt vanuit de gemeente begeleid door Sjoerd Willems. U kunt hem bereiken via het e-mailadres sjoerd.willems@gemeentemaashorst.nl.

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?