Let op: Op Koningsdag (27 april) is de Milieustraat gesloten en wordt er geen afval aan huis ingezameld. Het ophalen vindt op een andere dag plaats. Check hiervoor je afvalkalender.

Garantstelling of logiesverstrekking (legalisatie handtekening)

Krijg je iemand uit het buitenland te logeren die op een visum voor een kort verblijf naar Nederland wil komen? Misschien sta je zelfs garant voor deze persoon? Dan heeft hij of zij een door jou ondertekend Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig. Zo'n bewijs is maximaal 3 maanden geldig.

Legalisatie handtekening

U neemt hierbij het document mee dat ondertekend moet worden en uw legitimatie. U mag het formulier pas ondertekenen in het bijzijn van de ambtenaar tijdens uw afspraak. U neemt ook uw legitimatie mee.

Het meest gebruikelijke formulier is het formulier gebruikt bij het uitnodigen van een persoon uit het buitenland. Dit formulier wordt voor de visumaanvraag gebruikt.

Garantstelling

Met deze verklaring zeg je dat je financieel garant staat voor eventuele kosten en schulden die je niet-Europese bezoeker tijdens zijn of haar bezoek aan Nederland maakt.

Particuliere logiesverstrekking

Hiermee geef je aan dat je tijdelijk onderdak (logies) verleent aan een niet-Europese gast.

Wat neem ik mee bij de afspraak garantstelling of logiesverstrekking?

Gelegaliseerde handtekening

Voor een bewijs van logiesverstrekking heb je 1 gelegaliseerde handtekening nodig, voor het bewijs van garantstelling is bij huwelijk of geregistreerd partnerschap van elke partner een gelegaliseerde handtekening nodig.

Wat kost een Bewijs van garantstelling of logiesverstrekking?

Je betaalt alleen de kosten voor het legaliseren van je handtekening. Dit kost € 11,85 per handtekening.

Wat moet ik nog meer weten als ik iemand naar Nederland wil laten komen?

Op de website van de immigratie- en naturalisatiedienst (Deze link gaat naar een andere website), vind je meer informatie over alle regels en bepalingen. Het telefoonnummer van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is 0880 430 430.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?