Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) (Deze link gaat naar een andere website) is een officiële verklaring van de gemeente dat je in de gemeente Maashorst woont. Hierop staan jouw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens.

Je hebt bijvoorbeeld een uittreksel nodig als je je wilt inschrijven bij een woonstichting, als je jouw auto wilt overschrijven of bij een huwelijk of echtscheiding. Ook kun je een internationaal uittreksel (Frans, Duits, Engels) aanvragen voor zaken in het buitenland (bijvoorbeeld ambassade).

Wat kost het?

€ 11,10

Wat moet je meenemen?

Voor wie kun je een uittreksel BRP aanvragen?

Uittreksel voor reizen met minderjarige(n)

Ga je reizen met jouw kind naar het buitenland en heb je een uittreksel nodig waarop het gezag staat vermeld? Dan kun je dit uittreksel alleen aanvragen via de balie. Deze wordt als internationaal model opgemaakt en kun je gebruiken tijdens jouw reis.

Adresuittreksel

Wil je een uittreksel aanvragen met daarop de gegevens van al jouw medebewoners? Dan heb je van iedere medebewoner (van 16 jaar en ouder) schriftelijke toestemming nodig. Je kunt hiervoor onderstaand machtigingsformulier gebruiken. Als de medebewoner 16 jaar of ouder is, dan vult en ondertekent deze het machtigingsformulier. Het formulier moet volledig ingevuld zijn en voorzien van een kopie legitimatie. Het adresuittreksel is momenteel nog niet digitaal aan te vragen.

Aanvraag door iemand anders?

Iemand anders kan het uittreksel BRP voor jou aanvragen. Je moet die persoon dan machtigen. De gemachtigde persoon moet meenemen:

Goed om te weten: Als je niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, dan kun je jouw uittreksel aanvragen bij één van de RNI loketgemeenten (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?