Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) (Deze link gaat naar een andere website) is een officiële verklaring van de gemeente dat je in de gemeente Maashorst woont. Hierop staan jouw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens.

Je kunt een uittreksel op 2 manieren aanvragen:

Welke uittreksels kun je digitaal aanvragen?

Wat kost het?

€ 11,10

Wat moet je meenemen?

Voor wie kun je een uittreksel BRP aanvragen?

Uittreksel voor reizen met minderjarige(n)

Reis je met jouw kind naar het buitenland en heb je een uittreksel nodig waarop het gezag staat vermeld? Het uittreksel voor reizen is een internationaal model. Je kunt dit dus tijdens jouw reis gebruiken.

Adresuittreksel

Wil je een uittreksel aanvragen met daarop de gegevens van al jouw medebewoners? Dan heb je van iedere medebewoner (van 16 jaar en ouder) schriftelijke toestemming nodig. Je kunt hiervoor onderstaand machtigingsformulier gebruiken. Al deze medebewoners moeten het machtigingsformulier invullen én ondertekenen. Zorg ervoor dat je het formulier volledig invult en dat er van iedere medebewoner een kopie van het legitimatiebewijs wordt toegevoegd. Een adresuittreksel is nu nog niet digitaal aan te vragen.

Aanvraag door iemand anders?

Iemand anders kan het uittreksel BRP voor jou aanvragen. Jij moet die persoon dan machtigen. De gemachtigde persoon moet meenemen:

Goed om te weten: Als je niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, dan kun je jouw uittreksel aanvragen bij één van de RNI loketgemeenten (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?