Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) (Deze link gaat naar een andere website) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in de gemeente Maashorst woont. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens.

U heeft bijvoorbeeld een uittreksel nodig als u zich wilt inschrijven bij een woonstichting, als u uw auto wilt overschrijven of bij een huwelijk of echtscheiding. Ook kunt u een internationaal uittreksel (Frans, Duits, Engels) aanvragen voor zaken in het buitenland (bv ambassade). 

Wat kost het?

€ 10,65

Wat moet u meenemen?

Voor wie kunt u een uittreksel BRP aanvragen?

Adresuittreksel

Wilt u een uittreksel aanvragen met daarop de gegevens van al uw medebewoners? Dan heeft u van iedere medebewoner (van 16 jaar en ouder) schriftelijke toestemming nodig. U kunt hiervoor onderstaande machtigingsformulier gebruiken. Als de medebewoner 16 jaar of ouder is, dan vult en ondertekend deze het machtigingsformulier. Deze moet volledig ingevuld zijn en voorzien van een kopie legitimatie. Het adresuittreksel is momenteel nog niet digitaal aan te vragen.

Aanvraag door iemand anders?

Iemand anders kan het uittreksel BRP voor u aanvragen. U moet die persoon dan machtigen. De gemachtigde persoon moet meenemen:

Goed om te weten Als u niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, dan kunt u uw uittreksel aanvragen bij één van de RNI loketgemeenten (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?