Geheimhouden persoonsgegevens

In de basisregistratie personen (Deze link gaat naar een andere website) (BRP) staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken, bijvoorbeeld voor kinderbijslag, studiefinanciering of pensioen. Soms geven we jouw gegevens ook door aan anderen (Deze link gaat naar een andere website). Wil je niet dat we jouw gegevens doorgeven? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding (verstrekkingsbeperking) van jouw persoonsgegevens. Je kunt via dezelfde link ook jouw geheimhouding weer opheffen.

Je kunt de geheimhouding ook schriftelijk regelen. Je stuurt dan een ondertekend verzoek voor geheimhouding (verstrekkingsbeperking) en een kopie van jouw geldige identiteitsbewijs naar de gemeente. Je hoeft bij dit verzoek geen reden voor de geheimhouding op te geven.

Wat kost het?

Wie kan geheimhouding aanvragen?

Je kunt voor jezelf geheimhouding aanvragen als je inwoner bent van Maashorst en 16 jaar of ouder bent. Je kunt voor jouw kinderen tot 16 jaar geheimhouding aanvragen, maar alleen als zij op hetzelfde adres wonen als jij.

Verhuis je naar een andere gemeente?

Je hoeft in de nieuwe gemeente niet opnieuw geheimhouding aan te vragen. De nieuwe gemeente neemt dit over.

Soms moeten we jouw persoonsgegevens toch doorgeven

Dit kan ook gebeuren als je geheimhouding (verstrekkingsbeperking) hebt aangevraagd. Bijvoorbeeld wanneer overheidsinstellingen jouw gegevens willen hebben, zoals de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?