Subsidie afkoppelen en vergroenen

Groen helpt niet alleen te ontspannen, maar zorgt ook voor de nodige verkoeling. Dat is fijn als het weer zo’n hete zomer wordt!

Dit jaar wordt de aanleg van een groen dak en/of het afkoppelen van hemelwater nóg aantrekkelijker met een speciale bijdrage van het Waterschap Aa en Maas. De  AS50+ gemeenten (Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss) verdubbelen het subsidiebedrag van Waterschap AA en Maas. Een bijdrage die kan oplopen tot maar liefst € 5.000,-. 

Subsidie aanvragen

U vraagt de subsidie voor klimaatbestendige maatregelen aan bij het e-loket van Waterschap Aa en Maas (Deze link gaat naar een andere website).

Waarvoor kun je subsidie aanvragen?

  1. het aanleggen van een groen dak (Deze link gaat naar een andere website)
  2. het opvangen van regenwater met een regenton
  3. het opvangen van regenwater met een wadi: een verlaagd gedeelte van de tuin waar regenwater naartoe stroomt
  4. het opvangen van regenwater met infiltratiekratten: een ondergrondse opslagruimte voor regenwater

Maatregel 2, 3 en 4 noemen we afkoppelen. Dit betekent dat je regenwater voortaan opvangt, in plaats van dat dit via een regenpijp of putje rechtstreeks naar het riool gaat.

Wanneer krijgt u een bijdrage?

U kunt een subsidie aanvragen voor uw woning, bedrijfspand of vereniging. Woningcorporaties kunnen ook een subsidieaanvraag indienen. In de subsidieregeling (Deze link gaat naar een andere website) leest u meer over de voorwaarden.

Hoe hoog is de bijdrage?

Alle inwoners in het verzorgingsgebied van Waterschap Aa en Maas komen in aanmerking voor een bijdrage, maar de gemeenten in het samenwerkingsverband AS50+ doen daar een schepje bovenop. Voor inwoners van de gemeente Maashorst geldt dat ze kunnen rekenen op een bijdrage tot maximum € 5.000,-.

U heeft een subsidie aangevraagd en dan?

U kunt uw aanvraag volgen door in te loggen op het e-loket van waterschap Aa en Maas (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?