Operatie Steenbreek

Het klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Het weer wordt meer en meer onvoorspelbaar. Het aantal hevige hoosbuien en periodes van aanhoudende droogte neemt steeds meer toe. Heftige regenbuien leiden tot veel overlast en droogte leidt tot schade en lage grondwaterstanden. Ons watersysteem is hier onvoldoende op ingericht. Dat moet anders! 

De gemeente Maashorst neemt verschillende maatregelen in de openbare ruimte om deze problemen te voorkomen. Het klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen die we vandaag treffen, hebben morgen al effect. Als u zich bedenkt dat ongeveer 60% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, hebben we uw hulp hierbij hard nodig.

Doet u mee?

Als inwoner kunt u zelf uw steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door uw tuin te vergroenen of door water in eigen tuin af te voeren in plaats van in het riool. Denk hierbij aan het opvangen van water in een regenton.

Voordelen van een groene tuin:

Wat kunt u zelf doen?

Kijk eens goed naar uw tuin. Zijn al die stenen en tegels wel echt nodig? Hoe minder tegels, hoe makkelijker het water weg kan. Uw tuin groen maken kan op een eenvoudige manier waardoor deze toch onderhoudsvriendelijk is. Het belangrijkste is om hierbij te kijken wat het beste bij u past. Hoeveel tijd heeft u, heeft u groene vingers en waar wilt u uw tuin voor gebruiken? Een aantal tips:

Inspiratie

Wilt u meer tips over wat u kunt doen om uw huis en tuin klimaatbestendig te maken? Kijk op de website Operatie Steenbreek (Deze link gaat naar een andere website)?

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?