Mobiliteit

Het aantal elektrische auto’s in Maashorst groeit. En dat is positief, want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Op deze pagina leest u alles over het aanvragen van laadpalen en elektrisch rijden via Uden Duurzaam Op Weg (UDOW). 

Laadpalen 

Om aan de toenemende vraag voor laadpalen tegemoet te komen, hebben we een samenwerking met de provincie Noord-Brabant. In opdracht van de provincie plaatst de combinatie Vattenfall-Heijmans in totaal 2500 nieuwe openbare laadpunten in de provincies Brabant en Limburg. Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland.

Op deze kaart van de website Chargepoints.com kunt u de openbare laadpunten zien en ook of ze vrij of bezet zijn en vaak ook de kosten voor opladen. Alle informatie over openbare laadpalen en het opladen van uw elektrische auto leest u op de website van Vattenfall.

Laadpunt aanvragen

Als u een elektrische auto heeft en geen eigen terrein voor een laadpunt, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt indienen. Dit kunt u rechtstreeks bij Vattenfall doen met het aanvraagformulier voor een publieke laadpaal.

Bepaling locatie laadpalen

De gemeente en Vattenfall bepalen samen een zo efficiënt mogelijke locatie voor de laadpaal, in de omgeving van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en er dus niet automatisch een laadpaal voor de deur van de aanvrager komt. Een openbare laadpaal mag door iedereen gebruikt worden.

Laadpas aanvragen

Om de laadpunten te kunnen gebruiken heeft u ook een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen met het aanvraagformulier voor een laadpas

Belangrijkste voorwaarden aanvraag

Als inwoner van Maashorst of bedrijf dat hier gevestigd is, kunt u een aanvraag indienen voor de plaatsing van een laadpaal. Belangrijkste voorwaarden waar aanvragen aan moeten voldoen, zijn:

Elektrisch rijden

Heeft u zelf geen elektrische auto, maar wilt u er af en toe een huren? Dat kan via de website Uden Duurzaam Op Weg.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?