Onafhankelijke cliëntondersteuning

Cliëntondersteuners kunnen u bijstaan bij de gesprekken die u moet voeren om in uw hulpvraag te kunnen voorzien. Zij kunnen u helpen wanneer u niet weet waar u moet zijn voor uw hulpvraag. Ook kunnen zij u helpen als u moeite heeft met structuur aanbrengen in uw leven. Deze dienst is kosteloos.

Partijen die onafhankelijke cliëntondersteuning aanbieden, zijn:

Overige ondersteuning

Heeft u moeite met het invullen van uw dag?

Soms lukt het niet om zelf structuur aan te brengen in de dag, is het moeilijk om uw dag in te vullen of mee te doen in de samenleving. Familie, vrienden of buren kunnen u daar misschien mee helpen. U kunt ook terecht bij de activiteiten die worden georganiseerd in de wijkcentra en door de verschillende zorgcoöperaties. Sluit dit niet aan bij uw behoeften? Dan kunt u ook denken aan een dagbesteding vanuit een vrijwilligersorganisatie. Neem hiervoor contact op met welzijnsorganisatie ONS welzijn (Deze link gaat naar een andere website) of de Centrale Toegang Sociaal Domein via 0413 - 28 19 11.

Heeft u moeite met zelfstandig wonen en leven?

Heeft u toch meer ondersteuning nodig dan alleen bij het invullen van uw dag? Dan kunt u terecht bij de verschillende wijkwerkers, de medewerkers van ONS welzijn (Deze link gaat naar een andere website) en de preventiemedewerkers van de gemeente. Deze kunt u bereiken via de wijkcentra en zorgcoöperaties bij u in de buurt. Wilt u liever telefonisch contact opnemen? Dat kan via de Centrale Toegang Sociaal Domein: 0413 - 28 19 11.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?