Jeugdhulp

Heb je hulp nodig bij opvoeden en opgroeien? De gemeente Maashorst kan je daarbij helpen. Ook als jongere zijn er verschillende mogelijkheden. Denk aan het Jeugd Preventie Team, het Jongerenloket en de Centrale Toegang Sociaal Domein.

Meestal redden jullie het prima in het dagelijks leven. Maar soms gebeurt er iets waardoor dit verandert en heb je behoefte aan hulp of ondersteuning. Jouw kind luistert bijvoorbeeld niet goed naar jou. Je maakt je zorgen over je kind, jouw gezin of over de sfeer in huis. Je hebt moeite met het vinden van de juiste opleiding of werk. Kun je de juiste hulp zelf niet vinden? Wij wijzen je graag de weg zodat je zo snel mogelijk op de juiste plek bent.

Netwerkkaart jeugdhulp Maashorst

Preventie Team Jeugd

Het Preventie Team Jeugd helpt je bij vragen en uitdagingen waar je als jongere of ouder/verzorger tegenaan kunt lopen. Zij zijn er om te voorkomen dat het echte problemen worden. Kijk voor alle informatie op de pagina Preventie Team Jeugd.

Jongerenloket

Ben je tussen de 18 en 27 jaar, wil je aan de slag met school of werk en weet je niet waar je moet beginnen? Bij het Jongerenloket kun je terecht voor advies en ondersteuning. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is het Jongerenloket aanwezig bij de IBN in Uden. Onze arbeidsconsulenten kunnen jouw vragen beantwoorden over (het zoeken naar) school of werk. Een afspraak is niet nodig. En heb je nu al vragen? Die kun je altijd mailen naar jongerenloket@gemeentemaashorst.nl. Laat ons je op weg helpen!

Centrale Toegang Sociaal Domein

Als jouw gezin of kind hulp nodig heeft, dan kun je bellen met de Centrale Toegang Sociaal Domein voor hulp bij opvoeden en opgroeien. De Centrale Toegang bestaat uit medewerkers met veel praktijkervaring in Jeugdhulp. Samen met jou kijken we wat of wie je nodig hebt om verder te komen. Je kunt telefonisch contact opnemen met de Centrale Toegang Sociaal Domein via 0413 - 28 19 11.

Meer informatie

In onze gemeente zijn ook veel algemene voorzieningen die iedereen kan gebruiken. Denk aan activiteiten bij Compass, het jongerenwerk (Deze link gaat naar een andere website). Of bijeenkomsten van de GGD (Deze link gaat naar een andere website) over onderwerpen op het gebied van opvoeden en opgroeien. De medewerker van de Centrale Toegang helpt jou graag bij het vinden van zo’n voorziening.

Kijk ook op de pagina Extra informatie voor allerlei tips en adviezen over Jeugdhulp in onze gemeente.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?