Let op: Op Koningsdag (27 april) is de Milieustraat gesloten en wordt er geen afval aan huis ingezameld. Het ophalen vindt op een andere dag plaats. Check hiervoor je afvalkalender.

Schuldhulpverlening

Meestal red je het prima in het dagelijks leven. Soms verandert een situatie. Je verliest bijvoorbeeld jouw werk, je kunt jouw hypotheek niet meer betalen, en vervolgens komen er schulden.

Wat kun je zelf regelen?

Als je betalingsachterstanden of dreigende schulden hebt, kun je zelf ook al wat doen om ze op te lossen. Soms is het voldoende als een familielid of kennis jou helpt om de administratie op orde te krijgen en de weg te wijzen. Op de website www.zelfjeschuldenregelen.nl (Deze link gaat naar een andere website) geeft het Nibud tips en adviezen.

Ook de volgende website kunnen helpen om jouw financiën op orde te krijgen:

Heb je moeite om je gemeentelijke belastingen te betalen? Op moeite met belasting betalen lees je wat je kunt doen.

Kom je er niet uit?

Lukt het niet om zelfstandig je geldzaken op orde te krijgen? Vul dan het Aanmeldingsformulier Schulddienstverlening (PDF, 69.1 kB) in. Stuur het ingevulde formulier naar sociaaldomein@gemeentemaashorst.nl.

Heb je hulp nodig bij het invullen? Op het inloopspreekuur Vroegsignalering kunnen we je helpen! Dit is elke woensdag van 09.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Uden. Een afspraak maken is niet nodig.

Afhankelijk van de situatie kunnen we:

De gemeente werkt nauw samen met ONS welzijn, de Kredietbank Nederland en diverse andere hulpverlenende instanties.

Eerste gesprek schuldhulpverlening

Als we het aanmeldformulier ontvangen hebben, volgt binnen twee weken een intakegesprek met onze consulent. Je ontvangt daarvoor een uitnodigingsbrief.

In dit gesprek wordt samen met jou gekeken naar de oorzaak van de financiële problemen en jouw persoonlijke situatie.

Voor deze afspraak breng je de volgende zaken mee:

Crisissituatie

Kan een gesprek niet wachten en is er een dringende situatie? Bijvoorbeeld als je uit jouw woning gezet dreigt te worden? Of jouw gas, water en elektriciteit worden afgesloten of jouw zorgverzekering wordt opgezegd? Wij zorgen dan dat je binnen 3 werkdagen een gesprek krijgt. Voor een crisismelding kun je alle werkdagen telefonisch contact opnemen met de Centrale Toegang Sociaal Domein: 0413 - 28 19 11.

Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers

Er is een verschil tussen schuldhulpverlening voor particulieren en voor ondernemers. Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je hulp vragen bij bijvoorbeeld jouw accountant, bank of het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Ook kun je bij de gemeente een bijstandsverlening voor zelfstandigen aanvragen. Als je zelfstandig ondernemer bent en om schuldhulpverlening vraagt, beoordeelt de gemeente op basis van jouw persoonlijke en financiële situatie de mogelijkheden binnen het Bbz en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Wil je als ondernemer meer informatie of heb je vragen over schulden? Neem dan contact op met de Centrale Toegang Sociaal Domein via telefoonnummer 0413 - 28 19 11.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?