Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen voor langere tijd voor een chronisch zieke of hulpbehoevende partner, familielid of vriend. Dat kan een echtgenoot, vader of moeder zijn, maar ook een kind, tante of buurman.

Mantelzorg is vrijwillige en onbetaalde zorg. Op de website van MantelzorgNL (Deze link gaat naar een andere website), de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, vindt u meer informatie voor mantelzorgers.

Binnen gemeente Maashorst vinden verschillende activiteiten plaats voor de ondersteuning van mantelzorgers. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Mantelzorgbijeenkomst en het verstrekken van het Mantelzorgcompliment.

Mantelzorgcompliment 2024

Gemeente Maashorst wil graag iets terug doen voor mantelzorgers. Daarom reikten we elk jaar het Mantelzorgcompliment uit, rond de Dag van de Mantelzorg. In 2024 gaat er het één en ander veranderen rondom het Mantelzorgcompliment. Informatie hierover komt op tijd op de website en in de weekbladen te staan.

Ondersteuning mantelzorger

Als mantelzorger moet je vaak veel ballen in de lucht houden. Ondersteuning is daarom erg belangrijk. In Maashorst wordt deze taak van ondersteuning uitgevoerd door ONS welzijn en de zorgcoöperaties. Kijk op de website van ONS welzijn (Deze link gaat naar een andere website) en de zorgcoöperaties voor het aanbod van mantelzorgondersteuning.

Samen Beter Thuis biedt online tips en adviezen voor zelfzorg en mantelzorg thuis. Op de website van Samen Beter Thuis (Deze link gaat naar een andere website) vind je allerlei instructiefilmpjes over bijvoorbeeld het lopen met een rollator of iemand helpen bij het wassen en aankleden.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?