Wat te doen bij storm- en wateroverlast?

Geplaatst op vrijdag 20 mei 2022

Is er noodweer op komst, let dan in de eerste plaats op uw eigen veiligheid:

• Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de onweer en zware windstoten gaan liggen
• Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
• Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg
• Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water
• Voer tijdens het noodweer geen (nood)reparaties aan uw huis uit

Wie belt u wanneer bij storm- en waterschade en wat kunt u zelf doen?

Is er acuut gevaar voor mens en dier? Bel dan de brandweer via 112. Is geen spoed, maar wel brandweer nodig, bel van 0900 – 0904.

Schade in de openbare ruimte die geen acuut gevaar oplevert, kunt u melden bij de gemeente:

• Via de het formulier melding openbare ruimte
• Telefonisch via 0413  - 28 19 11.
• Bij spoedeisende meldingen buiten kantooruren (wat niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag) kunt u contact opnemen met de  storingsdienst via telefoonnummer 06 - 13 98 12 87.

Bekijk in deze visual (PDF, 3.9 MB) wat u het beste kunt doen en wie u kunt bellen bij stormschade en wateroverlast.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?