Extra aandacht voor fietspaden

Geplaatst op donderdag 7 juli 2022

Gemeente Maashorst besteedt tijdens de weginspecties dit jaar extra aandacht aan de fietspaden. Op basis van de bevindingen komt er een planning voor onderhoud.

Het fietspad tussen Zeeland en Schaijk, langs de Zeelandsedreef en de Schaijkseweg, is als eerste aan de beurt. Het groot onderhoud aan dit fietspad staat voor volgend jaar op de planning. Hoe de planning er vervolgens uit gaat zien is nu nog niet bekend. Op basis van de weginspecties bepaalt de gemeente namelijk hoe dringend het onderhoud is. En daar wordt dan vervolgens een meerjarenplanning op gemaakt. "Veiligheid staat uiteraard voorop", zegt wethouder Jeroen van den Heuvel (Beheer en inrichting openbare ruimte). "Daarom kijken we nu goed welke fietspaden het eerst onderhoud nodig hebben. Bij een acuut probleem nemen we uiteraard meteen maatregelen."

Melden via website

Heeft u zelf een onveilige situatie op een van onze fietspaden gezien? Dan kunt u dat melden op www.gemeentemaashorst.nl via de knop Melding doen. Dan komt uw melding het snelste bij de juiste medewerker terecht. U kunt daar overigens alle meldingen over de openbare ruimte doen, van losse stoeptegel tot onderhoud van groen.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.