Burgemeester Greet Buter: nieuwe bestuursvoorzitter van BSOB

Geplaatst op donderdag 21 juli 2022

In de vergadering van het Algemeen Bestuur van Belastingsamenwerking Oost-Brabant op 30 juni j.l. is Burgemeester Greet Buter van gemeente Deurne per direct benoemd als voorzitter van het Algemeen Bestuur (AB) en tot voorzitter van het Dagelijks Bestuur (DB) van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB).

Zij volgt hiermee wethouder Henk van Moorsel van gemeente Asten op die ruim 2 jaar voorzitter is geweest. BSOB dankt wethouder van Moorsel voor zijn betrokkenheid bij BSOB.

Greet Buter heeft BSOB als lid van het Algemeen Bestuur al goed leren kennen. Zij kent de historie en heeft affiniteit met het werk, de thema’s en de ambitie van onze organisatie. Het Dagelijks Bestuur ziet in mevrouw Buter een uitstekende kandidaat.
Het bestuur, de directie en alle medewerkers van BSOB wensen mevrouw Buter veel succes in haar nieuwe rol.

De andere leden van het Dagelijks Bestuur zijn:

• Frank den Brok (vicevoorzitter) wethouder gemeente Oss
  • Peter Ketelaars lid DB Waterschap Aa en Maas

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.