Koninklijke erepenning voor Muziekvereniging De Eendracht

Geplaatst op woensdag 4 januari 2023

Op 3 januari reikte locoburgemeester Harold van den Broek de Koninklijke erepenning uit aan Muziekvereniging de Eendracht tijdens de officiële aftrap van het jubileumjaar. “Een hele eer”, legt de locoburgemeester uit. “Want deze penning krijg je niet zo maar. Daar mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn!”

Met de Koninklijke Erepenning toont de Koning zijn respect en waardering voor verdiensten van verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het is de hoogste Koninklijke onderscheiding voor verenigingen en een bijzondere erkenning voor Muziekvereniging De Eendracht.

Jubileumjaar

Muziekvereniging De Eendracht bestaat dit jaar 125 jaar. Op 26 januari 1898 is de muziekvereniging opgericht uit een Liederentafel van een Udens mannenkoor. Hiermee is de Eendracht één van de oudste verenigingen van Uden.

Actieve vereniging

Muziekvereniging De Eendracht is een actieve vereniging voor jong en oud. Ze heeft als doel samen muziek te maken en optredens te verzorgen voor publiek. Daarnaast is de doelstelling om een sociaal verbindende factor te zijn in het dorp en ontspanning te bieden. Met de concerten levert de muziekvereniging een bijdrage aan de cultuurbeleving in Uden. Voor de jeugdleden is er extra aandacht, voor hen zijn er professionele opleidingen ontwikkeld.

Activiteiten tijdens het jubileumjaar

Op 3 januari was de officiële aftrap van het jubileumjaar. In 2023 zijn er diverse activiteiten gepland. Als eerste was er op 1 januari het nieuwjaarsconcert bij Uden on Ice, 19 maart een concert van Happy Beatz in de Pul, 14 en 15 april een Music Night in theater Markant, 17 juni een stermars door het centrum van Uden en op 19 november een concert in theater Markant. “Muziekvereniging De Eendracht is een waardevolle vereniging binnen de gemeente Maashorst die bijdraagt aan verbinding, cohesie en participatie”, aldus locoburgemeester Harold van den Broek. "Met de uitreiking van de Koninklijke erepenning wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de gehele vereniging en de vele vrijwilligers bedanken voor hun jarenlange inzet."