Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Nieuwe berichtenservice ‘Berichten over uw Buurt’

Geplaatst op woensdag 10 april 2024

Ben je 25 of ouder en heb je een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvang je vanaf 14 april 2024 maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van je woonadres.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving.

'Berichten over uw Buurt’ op MijnOverheid en Overheid.nl

Inwoners die een e-mailbericht ontvangen kunnen deze aanpassen door in te loggen op de website van MijnOverheid (Deze link gaat naar een andere website). Op deze website kun je instellen hoe vaak je e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid.

‘Berichten over uw Buurt’ bestaat al enige tijd op Overheid.nl als e-mailservice . Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen. Het verschil tussen beiden is dat MijnOverheid alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres laat zien.

Welkomstmail

De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail. In deze welkomstmail staat duidelijk uitgelegd wat je kan verwachten, op welke wijze de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website) met meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Meer informatie

Op de website Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl) (Deze link gaat naar een andere website) vind je meer informatie over Berichten over uw Buurt. Hier staat ook een link naar een Q&A: Veelgestelde vragen - Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl). (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?