Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Maashorst aardgasvrij

Bijna alle gebouwen in Maashorst worden verwarmd door het gebruik van aardgas. In Nederland hebben wij met elkaar afgesproken dat wij voor 2050 alle gebouwen op een duurzame manier gaan verwarmen. Dit betekent dat we ook in Maashorst gaan stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van onze gebouwen. Met alle gebouwen bedoelen we alle woningen, maar dus ook alle bedrijfsgebouwen en alle gebouwen van andere organisaties (kerken, scholen etc.).

Nieuwe wijken worden in Maashorst nu al volledig aardgasvrij gebouwd. Alle bestaande wijken gaan in de toekomst ook van het aardgas af. We stappen over naar andere manieren om onze gebouwen te verwarmen, water warm te maken en te koken. Gemeente Maashorst bereidt zich hierop voor en heeft daarvoor een Transitievisie Warmte (Deze link gaat naar een andere website) opgesteld. Hierin leest u hoe we deze overgang gaan aanpakken, en wat dit voor u als inwoner van Maashorst betekent. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?